НАЧАЛО Други

HTC разкри за появата на нов блокчейн телефона на пазара

05.03.2020 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
HTC разкри за появата на нов блокчейн телефона на пазара

Електронният гигант HTC обяви нов преносим 5G блокчейн рутер, който е фокусиран върху поверителността и дава възможност на потребителите да управляват пълен Биткойн възел (нод).

Насрочен за продажба до средата на годината, Exodus 5G Hub следва успеха на телефоните Exodus 1 на тайванския производител, които също имат възможност да управляват възли.

Рутерът осигурява 5G свързаност към всички устройства с интернет и използва софтуер Zion Vault, за да позволи на потребителите да съхраняват Биткойн , Етериум (включително ERC-20 и ERC-721 токени), Binance Coin , Лайткойн и Stellar. Софтуерът предлага функции за защита, включително социално възстановяване за частни ключове, което означава, че можете да шифровате и споделите фразата за възстановяване сред надеждни приятели.

Въпреки че много потребители вероятно не искат да стартират свой собствен Биткойн възел на 5G, Zion Vault предлага възможността да помогне за сигурността на Биткойн мрежата чрез запис и проверка на транзакции.

Приложения, насочени към поверителност

Устройството наподобява ‘умно’ домашно устройство с 5-инчовия си екран и е снабдено с приложения, насочени към поверителност, включително криптирана имейл услуга ProtonMail, удобен браузър Brave и децентрализиран VPN Incognito.

От HTC казват, че устройството държи повече на поверителността от Amazon Alexa или Google Nest и е „най-добрата предпазна мярка срещу събирането на данни от големите технологични компании в дома ви“.

Фил Чен, директор на отдела по децентрализация на HTC, каза:

“Exodus е свързан със собствеността. Притежаването на вашите ключове, притежаването на вашите данни, притежаването на поверителността ви. Exodus е щитът срещу нападението на големите технологии и посегателството върху неприкосновеността на личния живот на вашия дом. Използвайки Exodus 5G Hub, имате повече контрол и собственост върху вашите данни от всякога досега.“

Спецификации за мобилен телефон

Характеристиките са подобни на мобилен телефон, с процесор Qualcomm Snapdragon 855, 4 GB памет, microSD слот, слот за нано SIM, порт Gigabit Ethernet и 7.660mAh батерия. Оригиналният HTC Hub е бил на цена от $600, но все още не е разкрито ценообразуване за следващата версия, която ще се появи през второто тримесечие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Yug Labs се отказа да прави промени по CryptoPunks след негативен отзвук от общността

Главният изпълнителен директор на Yuga Labs Грег Солано обяви, че компанията ще прекрати промените в проекта CryptoPunks след реакцията на общността.

22.05.2024 15:30 2 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.