Home

Голяма част от Биткойн притежателите запазват печалбите си дори след спада на цената

11.07.2024 17:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма част от Биткойн притежателите запазват печалбите си дори след спада на цената

Последните данни разкриват, че въпреки спада на цената на Биткойн под $60,000, дължащ се на сериозни разпродажби от страна на големи институции като правителствата на Германия и САЩ през уикенда, 83% от всички притежатели на Биткойн остават на печалба.

Според данните на системата за проследяване на веригата IntoTheBlock от приблизително 53.57 милиона инвеститори в Биткойн в световен мащаб мнозинството, което е 83%, в момента отчитат печалби дори след последните пазарни сътресения.

Тази статистика оставя около 17% от притежателите без печалба: 13% са изправени пред загуби от закупуването на BTC на по-високи цени, а 4% са на границата на рентабилността.

Тези цифри сочат, че около 44.61 милиона BTC притежатели продължават да печелят от своите инвестиции, особено тези, които са влезли на пазара под границата от $50,000. Въпреки неотдавнашната пазарна волатилност, това мнозинство остава на печалба, което илюстрира устойчивостта на дългосрочната инвестиционна привлекателност на Биткойн.

Съществува обаче забележителна тенденция, засягаща дългосрочните притежатели, като средната възвръщаемост потенциално може да се окаже на загуба за първи път от повече от година.

Според Santiment тези периоди обикновено са благоприятни за покупки, особено когато “30-дневната и 365-дневната MVRV на Биткойн демонстрират отрицателни стойности”. Това развитие в исторически план се разглежда като благоприятна възможност за покупка.

Историческите данни сочат, че покупките през периоди, когато дългосрочната възвръщаемост на Биткойн е отрицателна, в миналото са осигурявали висока доходност, подчертавайки потенциалните възможности за навлизане на пазара от страна на опитните инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.