Home

Биткойн китовете не спират да купуват въпреки предишните спадове

11.07.2024 13:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете не спират да купуват въпреки предишните спадове

Големите инвеститори, често наричани "китове", непрекъснато увеличават своите дялове в Биткойн възползвайки се от скорошните спадове в цената.

Според платформата за блокчейн анализи Santiment броят на Биткойн портфейлите на китове и акули се увеличава.

През юли се наблюдава нетно увеличение от 261 портфейла, притежаващи поне 10 BTC. Този ръст предполага, че значимите играчи се възползват от по-ниските цени, които често се разглеждат като знак за увереност в бъдещия растеж на Биткойн.

За разлика от тях малките търговци разпродават своите BTC токени през този период на спад, вероятно водени от страха и несигурността на пазара.

Макар че големите притежатели на Биткойн продължават да придобиват, някои показатели предполагат предпазливост по отношение на краткосрочния скок на цените.

Според CryptoQuant Биткойн вече е навлязъл в рискова зона въз основа на 60-дневната реализирана вариация на пазарната капитализация (RCV). Тази метрика, която проследява двумесечната промяна в реализираната капитализация на Биткойн спрямо текущата му пазарна стойност, сигнализира за потенциални промени в пазарната динамика.

Според този показател BTC е достигнал рисковата зона. Въпреки това все още има потенциал пазарът да се повиши, например до 0.70. Въпреки че е невъзможно да се предвиди бъдещето със сигурност, анализаторите предполагат, че увеличение на търсенето около нивото от 0.50 по метриката може потенциално да създаде нов дългосрочен връх за Биткойн и да има поведение, подобно на това през 2017 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Негатативен индикатор може да сигнализира за скок в цената на Биткойн

Компанията за ончейн данни Santiment отбеляза значителен спад в броя на криптовалутните портфейли, в които има Биткойн (BTC).

18.07.2024 15:30 1мин. четене

Биткойн: Добивна компания обмисля продажба, поради нарастващата конкуренция

Съобщава се, че компанията Cipher Mining проучва възможността за продажба след интерес от страна на потенциални купувачи, според Bloomberg.

18.07.2024 12:30 1мин. четене

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.