НАЧАЛО Блокчейн

Goldman Sachs, Microsoft, BNP Paribas и други стартират глобална блокчейн мрежа

май 9, 2023 18:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Goldman Sachs, Microsoft, BNP Paribas и други стартират глобална блокчейн мрежа

Digital Asset, компания за финансови технологии, обяви стартирането на оперативно съвместима блокчейн мрежа с възможност за защита на личните данни, чиято цел е да предлага децентрализирана инфраструктура на институционални клиенти.

Компанията разкри това развитие във вторник.

Сред известните участници в мрежата, наречена Canton Network, са известни организации като BNP Paribas (BNP), Deloitte, Cboe Global Markets (CBOE), Goldman Sachs (GS), Broadridge (BR), S&P Global и Microsoft (MSFT) и др.

Според Крис Зуелке, партньор в DRW и глобален ръководител на Cumberland, Canton Network ефективно отговаря на търсенето на индустрията за блокчейн решение, което спазва изискванията за поверителност в институционалните финанси.

Зуелке заяви, че този иновативен подход, съчетан с възможността за изпълнение на атомарни транзакции в множество смарт договори, е основополагащият елемент, необходим за миграцията на тези работни процеси към блокчейн.

Атомарната транзакция се отнася до неделима и несводима последователност от действия в базата данни, като се гарантира, че се изпълняват или всички операции, или нито една. Гарантирайки атомарност, тя елиминира възможността за частични актуализации на базата данни, които могат да доведат до по-значителни усложнения, отколкото категоричното отхвърляне на цялата последователност.

Мрежата улеснява свързването на приложения, изградени с помощта на Daml – езика за смарт договори на Digital Asset, като по този начин позволява оперативна съвместимост и синхронизация между различни системи на финансовите пазари.

Йенс Хахмайстер, ръководител на отдел “Емисионни услуги и нови дигитални пазари” в Deutsche Börse Group, подчерта, че подобни решения играят ключова роля в изграждането на бъдещите дигитални и разпределени инфраструктури на финансовите пазари.

Макар че Digital Asset предоставя и притежава технологията, на която се основава инфраструктурата, включително смарт договорите Daml и протокола Canton, който дава възможност за работа с приложенията, тя не притежава самата мрежа. Мрежата е колективна собственост на нейните участници, сред които е и Digital Asset.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Near Protocol и Wormhole се обединяват за ефективни трансфери между блокчейн мрежите

Блокчейнът от първи слой Near Protocol и Wormhole Bridge работят заедно за разработване на леки клиентски решения, които поддържат трансфери между веригите, използвайки доказателства за нулево знание (ZK).

май 18, 2023 17:00 2 мин. четене

Китайското правителство насърчава развитието на блокчейн в страната

Китай има за цел да обучи половин милион експерти по блокчейн като част от усилията си да насърчи растежа на блокчейн и Web3 индустриите в страната. 

май 15, 2023 15:20 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.