НАЧАЛО Други

Genesis готови да продадат $1.4 милиарда в акции на GBTC

08.02.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis готови да продадат $1.4 милиарда в акции на GBTC

Genesis иска съдебно одобрение за ликвидиране на акции на GBTC на стойност около $1.4 милиарда в условията на финансови затруднения.

Тъй като Genesis се бори с фалита, компанията се насочва към продажба на дяловете си в дигитална валути, като се фокусира върху акции на GBTC на стойност близо $1.4 милиарда.

Това усилие за разпродаване на активите, е част от стратегията на Genesis да възстанови финансовата си стабилност в условията на процедурата по несъстоятелност.

Очаква се потенциалната продажба да окаже въздействие върху пазара на Биткойн, особено като се има предвид неотдавнашното преминаване на GBTC към по-достъпен формат на Биткойн ETF. Въпреки това възникнаха усложнения поради спор относно акциите на GBTC, използвани като обезпечение в сделката с Gemini.

След като Genesis не успя да изпълни условията на споразумението, Gemini предяви претенции към тези акции, което предизвика правен спор за собствеността.

Въпреки правните предизвикателства Gemini разглежда продажбата на активи като положително развитие. Това се случва покрай споразумението на Genesis с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) на стойност $21 милиона във връзка с твърденията за провеждане на нерегистрирано предлагане на ценни книжа.

Действията на SEC срещу Gemini и Genesis подчертават значението на спазването на нормативните изисквания. При уреждането на спора Genesis дава приоритет на погасяването на задължения към други кредитори, преди да се обърне внимание на претенциите на SEC.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън срещу Тръмп – кой ще спаси икономиката на САЩ?

Когато се разглежда въпросът кой може да спаси икономиката на САЩ между Байдън и Тръмп, е важно да се разгледат съответните им икономически политики, постижения и потенциални траектории.

22.02.2024 13:00 3 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.