НАЧАЛО Други

Galaxy Digital отчeте загуба от $1 милиард за 2022 г.

март 31, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Galaxy Digital отчeте загуба от $1 милиард за 2022 г.

Galaxy Digital, мениджър на дигитални активи, отчете нетна загуба от $1 милиард за 2022 г. Компанията се сблъска със значителни насрещни ветрове поради безпрецедентни макроикономически събития през миналата година.

Според главния изпълнителен директор на Galaxy Digital, Майк Новограц – компанията е успяла да преодолее най-лошото от крипто мечия пазар и все още е стабилна.

Въпреки загубите, Новограц изрази увереност в стратегията за развитие, бизнеса и екипа на дружеството. Той заяви, че 2022 г. е била формираща година за Galaxy Digital и компанията е успяла да се възползва от стратегически възможности, за да изгради оперативните си бизнеси за бъдещето.

Компанията отчете нетна загуба от $287.8 милиона през четвъртото тримесечие на 2022 г., което е драстично понижение спрямо същия период от предходната година, когато дружеството отчете нетната печалба от $521.3 милиона.

Загубата се дължи главно на нереализирани пазарни оценки на инвестициите от портфолиото на компанията “Principal Investments”. Това до голяма степен се дължи на пазарните условия, които засегнаха крипто индустрията през 2022 г. Въпреки загубите, Galaxy Digital остава оптимист за бъдещите си перспективи и възможностите, които предстоят.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн поскъпна с повече от 100% след листването му на популярни борси


Новограц коментира и състоянието на икономиката, заявявайки, че според него тя се е насочила към рецесия. Той предположи, че крипто активите като Биткойн и Етериум могат да се възползват от прекомерното печатане на пари от страна на правителството.

Коментарите на Новограц отразяват нарастващите настроения сред инвеститорите, че криптовалутите могат да служат като хедж срещу инфлацията и икономическата несигурност.

Въпреки загубите, Galaxy Digital генерира приблизително $150 милиона приходи преди процедурата по облагане с данъци от началото на годината досега, а към 24 март 2023 г. компанията все още има силна ликвидна позиция. Новограц остава оптимист за бъдещето на Galaxy Digital и на криптопазара като цяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.