НАЧАЛО Блокчейн

Ето защо бе отложен старта на дългоочакваната тестова мрежа на Етериум

септември 17, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо бе отложен старта на дългоочакваната тестова мрежа на Етериум

Дългоочакваната тестова мрежа Holesky в блокчейна на Етериум ще бъде пусната със закъснение поради несъответствие в параметрите.

Въпреки това, след като бъде пусната в действие, според информацията мрежата е готов да се превърне в най-големия тестнет в мрежата.

Изследовател на Етериум, Protolambda, идентифицира причината за неправилното конфигуриране като включване на чужди данни в неправилен файл. Освен това е съобщено за несъответствия в някои параметри на форка, което е довело до срив в мрежата.

Стартирането на тестовата мрежа Holesky беше пренасрочено за следващата седмица след консенсус между разработчиците и клиентите на Фондация Етериум. Важно е да се отбележи, че това отлагане не е свързано с опасения относно размера на мрежата и тестовата мрежа ще продължи да функционира според първоначалния план.

Срещнахме неправилна конфигурация във файла el genesis, която доведе до неправилно стартиране на мрежата Holesky. Някои валидатори ръчно коригираха конфигурацията и успяха да стартират веригата, макар и не достатъчно, за да се финализира мрежата“, обясни Паритош, член на DevOps на Фондация Етериум.

Holesky, която се готви да бъде най-експанзивната тестова мрежа на Етериум, има за цел да подобри възможностите за тестване на смарт договори. Разполагайки с 1.46 милиона валидиращи нода, мрежата ще има двойно по-голям капацитет от майннета, в който понастоящем се намират около 700,000 нода.

Значението на Holesky се състои в това, че предоставя на разработчиците на Етериум стабилна платформа за тестване на децентрализирани приложения, допълваща съществуващите възможности като Sepolia и Goerli.

Някои разработчици срещнаха трудности с тези платформи поради по-малките им набори от валидатори. Очаква се увеличеният мащаб на Holesky да предостави на разработчиците средства за провеждане на цялостно тестване на тяхната инфраструктура и ъпгрейди в среда, отразяваща основната мрежа на Етериум.

Този проактивен подход има за цел да идентифицира и отстрани проблемите с мащабирането в тестовата мрежа, преди те да окажат влияние върху блокчейна на Етериум, като по този начин проправи пътя за по-устойчива децентрализирана екосистема.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Кои са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи

Крис Бърниске, основател на Placeholder Capital, видна фигура в света на крипто рисковия капитал, определи кои според него са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи.

септември 27, 2023 9:00 1 мин. четене

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като “Dencun”, вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Един от най-големите одитори в света обяви подкрепата си за Етериум и публичните блокчейни

Пол Броуди от Ernest & Young, един от четирите най-големи световни одитори, смята, че частните блокчейни няма да имат шанс да издържат, ако повече протоколи се изграждат върху публични мрежи, особено Етериум.

септември 21, 2023 22:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.