НАЧАЛО Крипто Крими

Ето кой блокчейн е най-засегнат от крипто измами

11.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кой блокчейн е най-засегнат от крипто измами

През последната година Етериум (ETH) се превърна в блокчейн платформата, която е най-засегната от крипто измами.

В тази статия може да разгледате податливостта на различните блокчейни към измамни дейности, проучвайки значителните загуби в екосистемата на Етериум.

Въпреки съгласуваните усилия за възстановяване на откраднатите активи, Етериум е претърпял общи коригирани загуби в размер на £576.6 милиона, дори след връщането на £152.2 милиона на засегнатите страни.

Този скок представлява значително увеличение от над 605% в сравнение със средните загуби, наблюдавани в други блокчейн системи, като категорично утвърждава Етериум на върха на нежелана тенденция.

В доклада се разглеждат различни видове измами, които са нанесли забележими щети. По-специално, експлойтите за контрол на достъпа, при които измамниците се възползват от уязвимости за незаконен достъп до потребителски данни или пълномощия, се очертават като най-финансово вредните за Етериум.

Проучването също така очертава разпространението на различни видове измами в разнообразни блокчейн, включително rug-pull и експлойти за контрол на достъпа до централизираните и Cardano платформите.

Анализът надхвърля простото изброяване на засегнатите блокчейн, като навлиза в спецификата на измамите, като например петте най-големи криптоизмами по размер на загубените средства през 2023 г. Измамата “контрол на достъпа” води класацията със загубени над £665 милиона, като засяга предимно Етериум.

Други значими случаи включват експлойти с “oracle issue” в Polygon, както и “атаки с флаш заеми” и “фишинг” измами съответно в Arbitrum и Етериум. Тези цифри подчертават ескалиращата сложност на крипто измамите и техните последици за известните блокчейн платформи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Хакерът, който отмъкна 120,000 BTC вече е свидетел за американското правителство

В неочакван обрат на събитията Иля Лихтенщайн, който се прочу с участието си в хакерската атака срещу Bitfinex заедно със съпругата си Хедър Морган, сега се превърна в ключов свидетел на правителството на САЩ.

28.02.2024 18:00 2 мин. четене

Екстрадицията на основателя на Terra може да бъде отложена – отново

Съдебната сага, в която е замесен До Куон, основателят на Terraform Labs, може би ще претърпи нов обрат.

27.02.2024 21:00 1 мин. четене

Американски прокурори искат бившия директор на Binance да предаде всичките си паспорти

Американските прокурори настояват бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао да предаде паспортите си и да остане в Съединените щати по време на съдебния процес.

27.02.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.