НАЧАЛО Други

Етериум (ETH): Прогноза за цената от ChatGPT

май 7, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Прогноза за цената от ChatGPT

С неотдавнашното пускане на AI чат платформата ChatGPT, интересът към изкуствения интелект се поднови.

Този инструмент се оказа изключително полезен в различни области, включително като предоставя ценна информация за бъдещите ценови тенденции на активите на крипто пазара, като например Етериум (ETH).

Преди да продължим, е важно да отбележим, че инвестирането в криптовалути носи присъщи рискове и действителната цена на Етериум може да се различава от прогнозите, предоставени от ChatGPT.

Прогноза на ChatGPT

Въпреки това ChatGPT сподели ценна информация относно потенциалния ценови диапазон на Етериум до 2025 г. В тази оценка са взети предвид развитието и подобренията на екосистемата, съответните новини, подкрепата на общността, потребителската база и други влияещи фактори. Въз основа на тези фактори чат ботът отговори, че някои анализатори прогнозират, че цената на Етериум може да бъде в диапазона от $4,000 до $10,000 до 2025 г.

ChatGPT идентифицира няколко фактора, които могат да повлияят на цената на този криптоактив до 2025 г. Сред тях са текущите разработки и подобрения в екосистемата на Етериум, по-специално ъпгрейда на Етериум 2.0 протокола.

Освен това очакваното разширяване на приложенията за децентрализирани финанси (DeFi) е на път да окаже положително въздействие върху стойността на Етериум. Също така ChatGPT подчерта потенциалното влияние, което могат да окажат видни корпорации или финансови институции, които приемат Етериум или създават съюзи с други блокчейн проекти.

Нарастващата общност от потребители и разработчици, използващи блокчейна на Етериум, също се разглежда като благоприятен фактор, който може да допринесе за повишаване на цената му.

Други прогнози

За разлика от тях CoinPriceForecast представя по-консервативна прогноза за цената на Етериум през 2025 г. Техните прогнози предполагат цена от $2,685 до края на 2024 г., последвана от $2,825 в средата на 2025 г. и $2,446 към края на годината.

Интересно е, че моделът за прогнозиране на цените на PandaForecast клони към по-мечи възгледи. Той предвижда цена от $2,045 през януари 2025 г., последвана от $1,319 през юни и $1,752 през декември 2025 г. Дори и в рамките на оптимистичния си диапазон, прогнозите предполагат $2,224 в началото на годината и $2,084 в края.

Понастоящем Етериум се търгува на цена от $1,897, което показва спад от 4.5% за деня. През изминалата седмица обаче той отбеляза спад от около 0.40%, като тези данни са извлечени на 7 май.

Вероятността оптимистичната прогноза на ChatGPT да се превърне в реалност ще зависи до голяма степен от бъдещите положителни настроения и събития, пряко свързани с мрежата на Етериум. Тя ще бъде повлияна и от цялостното отношение към по-широкия крипто и макроландшафт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.