НАЧАЛО Биткойн

Дойде ли истинският бичи пазар за Биткойн?

29.03.2024 18:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дойде ли истинският бичи пазар за Биткойн?

Grayscale съобщи, че в момента Биткойн, водещата криптовалута в световен мащаб, е в разгара на значителен подем на пазарните настроения.

В неотдавнашната си публикация компанията обяснява тази бича тенденция със смесица от технически и фундаментални фактори, включително притока на средства в спот Биткойн ETF, положителните движения в обръщението на стабилните монети и ръста на общата заключена стойност (TVL) в приложенията за децентрализирано финансиране (DeFi).

Анализаторите от Grayscale предполагат, че според цикличните показатели настоящата фаза на бичия поход вероятно се намира в своята средна точка. Те твърдят, че преобладаващите тенденции сочат потенциал за по-нататъшна експанзия в настоящата среда.

Цената на Биткойн отбеляза забележителен скок през последния месец, като надмина предишните исторически върхове и бързо се възстанови от най-ниските стойности, регистрирани през 2023 г. Този скок се наблюдава при повече от 30 валутни двойки, като в някои случаи Биткойн достигна рекордни стойности дори по-рано.

Определянето на точните параметри на бичия пазар може да бъде предизвикателство, но анализаторите обикновено го разглеждат като цикъл с продължителност приблизително три до четири години, започващ от най-ниските ценови точки на предходните цикли. Обикновено тези цикли включват постепенна възходяща траектория на цените, достигаща връхните си стойности, преди да навлезе във фаза на стабилизиране или умерен спад.

Според анализа на Grayscale текущият бичи пазар проявява отличителни характеристики в сравнение с предшествениците си, най-вече поради бързото развитие на благоприятна пазарна динамика, обусловена от притока на средства в спот Биткойн ETF. От одобрението на ETF през януари насам тези притоци последователно надхвърлят новото производство на биткойни с повече от три пъти към средата на март, оказвайки натиск за повишаване на цените.

Освен това от пика на местното предлагане на Биткойн, наблюдаван през май 2023 г., се наблюдава забележимо намаляване на резервите от Биткойн, държани на борсите, като е регистриран спад от 7%. Тази тенденция предполага свиване на предлагането, отчасти дължащо се на спот Биткойн ETF, които прехвърлят BTC на сигурно, дългосрочно съхранение в попечителски студени портфейли. Според анализаторите миграцията от борсите, която традиционно се тълкува като бичи сигнал, подчертава предпочитанието за задържане, а не за продажба, което е показателно за увереността на инвеститорите във вътрешната стойност на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Предупреждение за цената на Биткойн от топ крипто анализатор

На фона на бурния пазар експерт по криптовалути и търговец, известен като Rekt Capital, алармира за Биткойн (BTC), предупреждавайки инвеститорите за продължаваща корекция.

20.04.2024 7:00 1 мин. четене

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.