НАЧАЛО Биткойн

Бъдещето се разкрива с амбициозната пътна карта на Bitcoin Spark, Moonbeam и Akash Network

октомври 16, 2023 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бъдещето се разкрива с амбициозната пътна карта на Bitcoin Spark, Moonbeam и Akash Network

В неотдавнашен туит известният крипто инвеститор и анализатор, познат като "Satoshi Stacker", сподели интригуващи оценки на глобалния мениджър на активи ARK Invest за потенциалната цена на Биткойн през 2030 г.

Според прогнозите на ARK Invest цената на Биткойн може да следва три различни траектории, за да се търгува потенциално в милиони долари. При това, което ARK Invest нарича “Mечи сценарии“, се очаква Биткойн да достигне $258,500 през 2030 г. Глобалният мениджър на активи подкрепя този сценарий с комбиниран годишен темп на растеж (CAGR) от 40%.

От друга страна, ARK Invest предложи “Базов сценарий“, в който прогнозира, че цената на Биткойн може да нарасне до $682,800 до 2030 г. Забележително е, че тази прогноза е подкрепена от стабилен CAGR от 60%. В същото време в най-оптимистичния си сценарий, “Бичи сценарий“, ARK Invest посочи, че цената на Биткойн потенциално да се покачи до изумителните $1,480,000 до 2030 г. Мениджърът на активи подкрепи този изключителен сценарий със CAGR от 75%.

На фона на дръзката прогноза за цената на Биткойн през следващото десетилетие Satoshi Stacker попита крипто общността дали към 2030 г. все още ще бъде притежател на Биткойн.

Забележително е, че туитът включваше графика от ARK Invest, в която се подчертава потенциалът на Биткойн да се превърне в пазар за няколко трилиона долара. По-конкретно, графиката подчертава разнообразния набор от случаи на използване на Биткойн, които биха превърнали актива в пазар за няколко трилиона долара. 

В нея се посочват възможните роли на Биткойн в корпоративното счетоводство, паричните преводи, националното държавно счетоводство, валутата на нововъзникващите пазари, мрежата за икономически разплащания, дигитално злато и институционалните инвестиции.

Струва си да се спомене, че ARK Invest е една от известните институции, които очакват одобрение на заявленията си за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.