НАЧАЛО Други

БРИКС: Bank of America отвръща на удара

май 5, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Bank of America отвръща на удара

Bank of America Securities заяви, че БРИКС ще изпитат трудности по време на новото им начинание, което има за цел страните в алианса да се откажат от долара.

Bank of America Securities се противопостави на неотдавнашните заглавия, според които глобалната роля на щатския долар е застрашена поради преговорите между развиващите се страни за замяна на щатския долар с алтернативна валута в търговията помежду им.

Според информацията банката смята, че глобалното господство на щатския долар не е застрашено, тъй като понастоящем няма реални валутни алтернативи.

Докладът на валутният стратег Атанасиос Вамвакидис, както и на други анализатори, гласи, че щатският долар остава най-важната опорна валута за валутните споразумения в световен мащаб, като дялът на щатския долар в оборота на валутния пазар намалява съвсем леко – от 90% през 1988 г. до 88% през 2022 г.

Смята се, че еврото има малък потенциал да бъде глобална алтернатива на щатския долар, а китайският юан (CNY) не може да замени щатския долар като световна резервна валута, докато финансовата система на Китай остава ограничена за чуждестранни инвеститори.

Въпреки усилията на бразилския президент Лула да Силва за създаване на валута за уреждане на плащанията между страните от БРИКС, Bank of America смята, че сътрудничеството между държави, които не винаги си сътрудничат добре, е необходимо и ще отнеме време.

Освен това бе посочено, че криптовалутите не са валути и в обозримо бъдеще не представляват заплаха за щатския долар като световна валута.

За момента групата БРИКС остава задължена да използва щатския долар. По време на насрочената за август среща една от най-важните теми ще бъде именно новата валута на алианса. Друга важна тема ще бъде разрастването на Брикс, тъй като тъй като 19 държави са поискали да се присъединят официално и неофициално.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

7 Отговори на “БРИКС: Bank of America отвръща на удара”
 1. АААА…. Събудиххха се БРИКСАДЖИЙТЕ…. И ГЛЕДАТ И СЕ ОГЛЕЖДАТ КАКТО “ОБМИТЕНИ” НА МИТНИЦАТА…. ЧУДЯТ СЕ КАКВО ИМ СЕ СЛУЧВА НА САМИТЕ ТЯХ— “ПИЯНИ ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ”-ВЪЗРАЖДАЩИТЕ СЪВЕТСКИЯ СЪЮЮЗЗЗ!!!!

  • Други регионални кредитори също попаднаха в низходящата спирала. Western Alliance от Финикс в американския щат Аризона изгуби около 30% от капитализацията си след края на търговията. Това означава, че от началото на годината акциите на банката са загубили 90% от стойността си. Zions от Солт Лейк Сити в щата Юта отчете понижение с 10%. В началото на седмицата регионалната банка First Republic Bank фалира и беше продадена на най-голямата американска банка JP Morgan Chase. Това трябваше да стабилизира острата криза. Сега обаче опасенията за състоянието на регионалните банки в САЩ отново са в центъра на вниманието.
   Кой нормален ще работи с тези където правят постоянно финансови кризи а именно скапаните американци разбира се ,че никои

 2. Гледам някой се напъват още да защитават тоалетната хартия без златно покритие наречена долар.
  Ясно е,че времето му свършва и тези където го налагат и натрапват ще берът ядове защото всеки нормален човек разбра,че се ползва само за войни,санкции,натрапване и налагане и финансови кризи помните 2008 и сега даже се опитват да я повтарят и не е тайна,че на хората им омръзна от американските подли номера и то в световен мащаб .
  Аз лично никога не съм ползвал миризливия долар като валута а винаги съм предпочитал или шв.франк или бр.лира или евро или нещо местно в държавата която съм да речем но никога клозетния долар .
  Разберете ,че едно нещо което е печатано без покритие то няма реална стойност а паричната единица на БРИКС ще бъде поне с златно покритие

 3. Брокс е нещо като болшевишката революция която донесе на света мизерия и мракобесни диктатури

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.