НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Има ли промяна в пазарната динамика?

февруари 25, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Има ли промяна в пазарната динамика?

Покачването на Биткойн от $16,500 до $25,000 може да се дължи на шорт скуиз на фючърсния пазар и на макроикономическите подобрения.

Въпреки това много заинтересовани купувачи останаха настрана, включително китовете. Показателите на веригата и на пазара по отношение на ралито през 2019 г. изпращат смесени сигнали за това дали възходът на Биткойн ще продължи.

Независимо от това пазарът е достигнал решаваща повратна точка, в която може да се превърне в пълноценен бичи пазар или да се върне обратно към дългосрочен мечи тренд.

Топ 5 индикатора за разбиране на текущата ценова динамика спрямо бичия ръст през 2019 г.

1 – 200-дневната плъзгаща се средна (MA) на ниво $19,600 действа като решителна линия, като пробивите над нея могат да дадат индикация за силата на тренда.

2 – 200-седмичната пълзяща средна при $25,100 в исторически план е силно ниво на подкрепа, което може да насърчи техническите купувачи да се активизират.

3 – Трейдърът на криптовалути в Twitter, “Immortal”, установи, че пазарът се намира едва на “половината път”, като се има предвид продължителността на настоящото рали в сравнение с това през 2019 г. Ако фракталът от 2019 г. се запази през 2023 г., BTC/USD може да нарасне до $46,000 до март.

4 – Осцилаторът на съотношението на предлагане на стабилни монети (SSR) на Биткойн измерва покупателната способност на пазара. Ниските отчети на осцилатора SSR показват по-висока покупателна способност на стабилните монети. Обратно, скок на показателя показва условия на свръхпокупка.

glassnode

5 – Липсата на покупки на китове поражда опасения относно устойчивостта на положителната тенденция. Седемдневната плъзгаща се средна на коригирания индикатор SOPR на Glassnode показва, че мечият тренд вероятно се е обърнал.

glassnode


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на този алткойн скочи с близо 15,000%


Заключение

Потенциален бичи тренд изглежда вероятен, докато цената се задържи над подкрепата на $21,800, $20,800 и $19,600. Седмично затваряне над $25,100 може да насърчи дериватите и техническите трейдъри да се купят.

Все пак има предупредителни знаци, че пазарът може да достигне условия на прегряване. Не е изключена бърза корекция към по-ниски нива на подкрепа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Какво може да се случи с Биткойн след решението на Фед относно лихвените проценти?

Биткойн трейдърите и инвеститорите очакват с нетърпение съобщението на Федералния резерв (Фед) относно лихвените проценти, което се очаква да окаже значително влияние върху крипто пазара.

март 22, 2023 16:00 3 мин. четене

Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and Greed Index), инструмент за измерване на пазарните настроения към криптовалутите, се повиши до нов връх, който не е достиган от ноември 2021 г. – когато Биткойн достигна $69,000.

март 22, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене