НАЧАЛО Биткойн

Биткойн портфейлите за първи път надминаха 48 милиона

септември 4, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн портфейлите за първи път надминаха 48 милиона

На 3 септември 2023 г. броят на портфейлите с Биткойн (BTC) достигна забележителен връх - 48.24 милиона съществуващи адреса. Това постижение идва в разгара на неотдавнашните колебания в цената на Биткойн и означава нарастващото глобално приемане на криптовалутата.

Само няколко дни по-рано, на 30 август, Биткойн (BTC) постигна друго значително постижение. Броят на адресите на Биткойн портфейлите надхвърли 48 милиона, поставяйки нов исторически рекорд.

Този крайъгълен камък подчертава продължаващото пътуване на Биткойн към световно признание както като децентрализирана система за peer-to-peer разплащания, така и като дигитално средство за съхранение на стойност.

Увеличаването на броя на адресите на портфейли във веригата обикновено отразява нарастващата потребителска база в мрежата на Биткойн. Само през 2023 г. потребителите са създали приблизително 5.61 милиона нови адреса на Биткойн портфейли. 

В перспектива, през цялата 2022 г. са били генерирани само 3.62 милиона адреса на BTC портфейли. Това означава, че при оставащи четири месеца до края на годината Биткойн вече е надхвърлил миналогодишния темп на придобиване на потребители с 55%.

Нарастващият брой на адресите на портфейлите на Биткойн съответства на по-широката тенденция Биткойн да набира популярност и криптовалутите да се приемат както като алтернативен клас активи, така и като средство за размяна.

През 2023 г. екосистемата на Биткойн постигна няколко забележителни етапа. Токените BRC-20 направиха леките NFT достъпни за инвеститорите на дребно, а напливът от заявления за спот Биткойн ETF привлече вниманието на традиционните финансови инвеститори еднорози.

Тъй като все повече институционални инвеститори приемат Биткойн, това насърчава повече участници на дребно да се присъединят към криптовалутното пространство, като създават нови адреси на портфейли.

Освен това тези развития подчертават устойчивостта на мрежата на Биткойн, която продължава да процъфтява въпреки пазарната нестабилност и засиления регулаторен контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.