НАЧАЛО Финтех

Биткойн пионерът Strike се мести в Ел Салвадор – ето защо

май 21, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн пионерът Strike се мести в Ел Салвадор – ето защо

Strike, водеща компания в областта на плащанията с Биткойн, разширява значително дейността си и ще премести седалището си в Ел Салвадор, където Биткойн е официално признат за законно платежно средство.

Решението за този стратегически ход произтича от комбинацията от нарастващ регулаторен натиск и липсата на регулаторна яснота в САЩ.

С амбициозна визия, Strike възнамерява да разшири услугите си до 65 световни пазара, като цели да се възползва от огромна потенциална потребителска база от приблизително 3 милиарда души.

Джак Малърс, главният изпълнителен директор на компанията, наблегна на удобния за потребителя характер на приложението Strike, позиционирайки го като убедителна алтернатива на сложния пейзаж на крипто борсите и огромното разнообразие от дигитални монети, по време на конференцията “Bitcoin 2023“, проведена в Маями

Една от ключовите технологии, използвани от приложението Strike, е Lightning мрежата на Биткойн, която позволява по-бързи и по-рентабилни транзакции. Като използва това решение за мащабиране от втори слой, Strike повишава цялостната ефективност и достъпност на своята платежна платформа.

Джак Мълърс посочи продължаващия конфликт между Coinbase и Гари Генслер, което показва променящия се пейзаж, в който се ориентират крипто компаниите.

Разширяването и преместването на Strike означават утвърждаване на подхода на компанията, насочен към Биткойн, особено в момент, когато Комисията по ценни книжа и фондови борси е засилила контрола си върху крипто компаниите.

Позиционирайки се в Ел Салвадор, Strike има за цел да се възползва от благоприятната регулаторна среда и да насърчи стратегическите партньорства за създаване на фиатни входове и изходи в повече държави. Компанията също така планира да пусне дебитна карта, за да подобри допълнително финансовите си услуги.

Преместването на компанията се вписва в по-широката тенденция крипто компаниите да търсят по-благоприятни юрисдикции извън САЩ.

Strike се присъединява към редиците на други известни играчи в индустрията, като Coinbase, Gemini, Galaxy Digital и Ripple, които са преместили или обмислят да преместят операциите си частично или изцяло извън Америка.

Тъй като отливът на крипто компании от САЩ продължава, а регулаторната несигурност играе значителна роля, решението на Strike да разшири дейността си в световен мащаб и да установи централата си в Салвадор ги позиционира стратегически за бъдещ растеж и успех.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.