Home

Биткойн пионерът Strike се мести в Ел Салвадор – ето защо

21.05.2023 21:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн пионерът Strike се мести в Ел Салвадор – ето защо

Strike, водеща компания в областта на плащанията с Биткойн, разширява значително дейността си и ще премести седалището си в Ел Салвадор, където Биткойн е официално признат за законно платежно средство.

Решението за този стратегически ход произтича от комбинацията от нарастващ регулаторен натиск и липсата на регулаторна яснота в САЩ.

С амбициозна визия, Strike възнамерява да разшири услугите си до 65 световни пазара, като цели да се възползва от огромна потенциална потребителска база от приблизително 3 милиарда души.

Джак Малърс, главният изпълнителен директор на компанията, наблегна на удобния за потребителя характер на приложението Strike, позиционирайки го като убедителна алтернатива на сложния пейзаж на крипто борсите и огромното разнообразие от дигитални монети, по време на конференцията “Bitcoin 2023“, проведена в Маями

Една от ключовите технологии, използвани от приложението Strike, е Lightning мрежата на Биткойн, която позволява по-бързи и по-рентабилни транзакции. Като използва това решение за мащабиране от втори слой, Strike повишава цялостната ефективност и достъпност на своята платежна платформа.

Джак Мълърс посочи продължаващия конфликт между Coinbase и Гари Генслер, което показва променящия се пейзаж, в който се ориентират крипто компаниите.

Разширяването и преместването на Strike означават утвърждаване на подхода на компанията, насочен към Биткойн, особено в момент, когато Комисията по ценни книжа и фондови борси е засилила контрола си върху крипто компаниите.

Позиционирайки се в Ел Салвадор, Strike има за цел да се възползва от благоприятната регулаторна среда и да насърчи стратегическите партньорства за създаване на фиатни входове и изходи в повече държави. Компанията също така планира да пусне дебитна карта, за да подобри допълнително финансовите си услуги.

Преместването на компанията се вписва в по-широката тенденция крипто компаниите да търсят по-благоприятни юрисдикции извън САЩ.

Strike се присъединява към редиците на други известни играчи в индустрията, като Coinbase, Gemini, Galaxy Digital и Ripple, които са преместили или обмислят да преместят операциите си частично или изцяло извън Америка.

Тъй като отливът на крипто компании от САЩ продължава, а регулаторната несигурност играе значителна роля, решението на Strike да разшири дейността си в световен мащаб и да установи централата си в Салвадор ги позиционира стратегически за бъдещ растеж и успех.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ инвестиционна компания стартира частен кредитен фонд на Solana

Стартъп, специализиран в областта на финансовата токенизация, възнамерява да въведе няколко блокчейн-базирани фонда в Solana мрежата.

23.07.2024 16:30 1мин. четене

Ripple се стреми да бъде лидер във финтех инфраструктурата

Президентът на Ripple очерта амбициозната цел на компанията да се превърне във водещ доставчик на инфраструктура за дигитални активи за финансовия сектор.

23.07.2024 6:00 1мин. четене

Visa и Wirex създават нова ера в областта на Web3 платежните решения

Wirex, водещо финансово Web3 приложение, влезе в заглавията на вестниците с новото си партньорство с Visa, основен играч в глобалната платежна технология.

16.07.2024 7:00 1мин. четене

Ripple беше призната за една от най-добрите финтех компании

В проучване, проведено в сътрудничество с американския канал за бизнес новини CNBC и глобалната база данни за отраслова статистика Statista, базираната в САЩ технологична компания Ripple бе обявена за една от 250-те най-добри финтех компании на 2024 г. в категорията “дигитални активи”.

15.07.2024 15:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.