НАЧАЛО Регулации

Биткойн не може да бъде признат като законно платежно средство в Индия

18.03.2024 19:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн не може да бъде признат като законно платежно средство в Индия

Министърът на финансите на Индия Нирмала Ситхараман изнесе ключова реч, като хвърли светлина върху позицията на правителството по отношение на криптовалутите.

Тя подчерта, че криптовалутите не могат да бъдат класифицирани като официални валути, потвърждавайки позицията, поддържана във времето. Макар да признава функционалността им в търговията и спекулациите, Ситхараман уточни, че те не отговарят на критериите за признаване от правителството като валути. Тя изтъкна липсата на регламент, регулиращ криптовалутите в Индия, като направи ясно разграничение между тях и фиатните валути, емитирани от централните банки.

В изказването си Ситхараман изрази загриженост относно спекулативния характер на криптовалутите и липсата на регулаторен надзор на индийския пазар. Тя изрази опасения относно потенциалната злоупотреба с тези активи за незаконни дейности поради липсата на съгласувана регулаторна рамка. Вследствие на това въпросът беше поставен на вниманието на Г-20 за започване на дискусии относно регулирането на криптовалутите.

Подчертавайки необходимостта от глобална регулаторна рамка за справяне с предизвикателствата, породени от криптовалутите, Ситхараман подчерта въпросите, свързани с трансграничните транзакции и риска от използването им за незаконни дейности като пране на пари и финансиране на тероризма.

Ситхараман разкри, че предложението за разглеждане на крипто регулирането на Г-20 е получило положителен прием, което е сигнал за надежда за създаване на всеобхватна международна регулаторна рамка. Целта е да се насърчи сътрудничеството между големите икономики за ефективно управление на сложността и рисковете, свързани с криптовалутите. Индия се стреми да осигури отговорно използване на дигиталните активи в рамките на законовите граници, като предотвратява злоупотребата с тях за незаконни дейности, признавайки значението им в съвременната дигитална икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатори искат да забранят алгоритмичните стабилни монети

Сенаторите Синтия Лумис и Кирстен Джилибранд съвместно предложиха нов законопроект, насочен към регулиране на стабилните монети, което отразява нарастващата спешност в Конгреса да се обърне внимание на регулаторния надзор върху дигиталните валути.

18.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.