НАЧАЛО Биткойн

Ел Салвадор ще продължава да купува Биткойн всеки ден

18.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор ще продължава да купува Биткойн всеки ден

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле потвърди ангажимента на страната да купува по един Биткойн дневно - стратегия, въведена през ноември 2022 г. като част от по-широк план за усредняване на инвестицията.

Въпреки първоначалния скептицизъм от страна на международните финансови органи, Букеле остава непоколебим в убеждението си, че този подход съответства на прокрипто политиките на Ел Салвадор.

Програмата, която се предвижда да продължи за неопределено време, означава бичи поглед на страната към Биткойн и неговия потенциал да служи като хедж срещу колебанията на фиатните валути.

Забележително е, че успехът на тази инициатива е видим в придобиването на 485 BTC от страна на Ел Салвадор, на стойност над $33 милиона, чрез последователни ежедневни покупки.

Освен това, ако се вземат предвид други източници, като например приходите от програми за гражданство, общият размер на притежаваните от Салвадор BTC възлиза на 5,690 токена на стойност близо $388 милиона, което отразява значителна инвестиция в криптовалутата.

Междувременно последните данни от Santiment разкриват забележителен ръст в натрупването на Биткойн от големите притежатели, или т.нар. “китове”.

През последните пет седмици портфейли, притежаващи между 10 и 10,000 BTC, агресивно са натрупали над 154,000 BTC, допринасяйки значително за неотдавнашното поскъпване на Биткойн.

Тази тенденция подчертава нарастващия институционален интерес и увереност в дългосрочната стойност на Биткойн. Освен това MicroStrategy, водещ корпоративен инвеститор в Биткойн, финализира финансиран с дълг план за придобиване на над 12,000 BTC, което показва силен ангажимент за разширяване на съществуващия резерв и капитализиране на потенциалното бъдещо поскъпване на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.