Home

Биткойн навлиза в “критична зона” – какво да очакваме?

30.06.2024 6:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн навлиза в “критична зона” – какво да очакваме?

Макар и понастоящем цената на Биткойн (BTC) да се намира в период на стагнация, криптовалутата наближава критичен момент с потенциал за значителни движения.

Прозренията, предоставени от платформата за инвестиционни проучвания Game of Trade в публикация от 29 юни, подчертаха несигурната техническа позиция на Биткойн. Анализът посочи ключов възходящ канал, който оказва влияние върху динамиката на пазара от началото на 2023 г., служейки последователно като подкрепа и съпротива по време на възходящия тренд.

Наскоро Биткойн се оттегли обратно в този възходящ канал след четиримесечен престой над него – ключово движение, показващо потенциал за пробив, повишен риск от понижение или фалшив пробив, ако цената успее да си възвърне горната граница на канала.

Според платформата: “В момента Биткойн се намира на критично ниво; след като падна обратно във възходящия канал след 4-месечен престой над него. Ако това движение се потвърди, рискът от понижение се увеличава. Възвръщането на съпротивата на канала обаче би представлявало фалшив пробив”.

Технически индикатори като MACD също сигнализират за мечи импулс, като линията на MACD е под сигналната линия на отрицателна територия. Това предполага продължаване на мечия тренд, освен ако не настъпи значителен обрат.

На сегашното си ниво около $60,650 Биткойн е изправен пред ключови прагове на подкрепа и съпротива. Неуспехът да се възстанови горната линия на канала може да доведе до по-нататъшно низходящо движение, като потенциалните нива на подкрепа са $52,000 и $44,000. Обратно, успешното възвръщане на канала може да означава бичо възстановяване, насочено към нови върхове.

Следващите дни са от решаващо значение за Биткойн, като потенциалните резултати включват по-нататъшни продажби, ако пробивът се потвърди, или възможност за покупки, ако пробивът се окаже фалшив. Тъй като BTC се стреми да се задържи над подкрепата от $60,000 в условията на консолидация, пазарните настроения остават несигурни на фона на различни външни фактори, влияещи върху волатилността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто пазарът под заплаха на фона на спекулациите за намаляване на лихвите и предстоящите изплащания

Основният въпрос, който инвеститорите си задават, е дали цикълът на крипто пазара е достигнал своя пик.

12.07.2024 18:00 1мин. четене

Популярен икономист прогнозира ръст на златото, но остава скептичен към Биткойн

Питър Шиф, известен икономист и критик на Биткойн, прогнозира, че на фона на променящата се пазарна динамика златото ще се представи по-добре от водещата криптовалута.

12.07.2024 16:00 1мин. четене

Биткойн може да се срине под $53,000 според анализатор

Известен анализатор, познат като Bluntz, предупреждава инвеститорите в Биткойн (BTC) след неотдавнашния безуспешен пробив на криптовалутата.

12.07.2024 14:15 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.