Home

Инвеститорите не трябва да се успокояват – Биткойн все още може да падне до $50,000

29.06.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите не трябва да се успокояват – Биткойн все още може да падне до $50,000

Неотдавнашният спад на цената на Биткойн под границата от $60,000 предизвика широка дискусия на крипто пазара за потенциалните бъдещи движения.

Много инвеститори предпочитат да останат настрана на фона на настоящата волатилност, която оказва влияние върху по-широкия пазар, включително върху BTC.

Въпреки това крипто фирмата QCP Capital сподели своята гледна точка за потенциалните бъдещи движения на цената на Биткойн, като определи няколко фактора, които биха могли да доведат до спад до $50,000.

  • Натиск върху нивото на подкрепа от $60,000: Исторически силно през второто тримесечие, сега това ниво е подложено на засилен контрол.
  • Изплащания от Mt. Gox: От 2 юли несъществуващата борса Mt. Gox ще започне да изплаща задълженията си към кредиторите в Биткойн и Биткойн Кеш, което може да доведе до силен приток на BTC на пазара, увеличавайки волатилността.
  • Продажби на Биткойн от правителството: Съществените продажби на BTC от страна на правителството на САЩ и сходните действия на германското правителство оказаха негативно влияние върху пазарните нагласи.

Тези фактори допринасят за опасенията от по-нататъшен натиск за понижаване на цената на Биткойн, като пазарните участници се подготвят за потенциалните въздействия върху ликвидността и стабилността на пазара.

В допълнение към наблюденията на QCP Capital, 10X Research, фирма за анализ на веригата, изтъкна опасенията си относно настоящата ситуация с ликвидността на Биткойн. Те предупреждават за потенциална формация “двоен връх” – графичен модел, който често сигнализира за спад на цените. Техният анализ показва, че BTC може да тества по-ниски нива, като евентуално достигне $50,000 или дори спадне още повече до $45,000.

Въпреки това QCP Capital също така отбелязва, че макар спадът до $50,000 да е вероятен, пазарът потенциално ще намери силна подкрепа на това ниво. Те твърдят, че интересът от страна на традиционното финансиране остава стабилен, подкрепен от общото облекчаване на регулациите в световен мащаб, което може да помогне за стабилизирането на пазара.

На хоризонта има и потенциални положителни събития. Очакваното пълно одобрение на спот Етериум ETF през следващата седмица може да внесе положителен импулс на пазара. Освен това вълнението около Solana ETF подхранва дискусиите и оптимизма сред инвеститорите.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува близо до границата от $61,000. Обемът му на търговия е спаднал с 8% спрямо предходния ден, достигайки $20.34 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

“Японската MicroStrategy” купува още Биткойн – акциите на компанията поскъпват

Японската Metaplanet е закупила още 21.88 BTC за около $1.26 милиона, с което общият им дял е над 225 BTC на стойност около $14.55 милиона.

16.07.2024 14:00 1мин. четене

Mt. Gox премести $6 милиарда в Биткойн – ще има ли нов спад на цената?

Последните доклади на The Block сочат, че японската крипто борса Mt. Gox е прехвърлила 47,229 BTC на стойност около $2.99 милиарда на неидентифициран адрес.

16.07.2024 11:01 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.