НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се насочва към $40,000 според платформа за пазарни анализи

29.11.2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се насочва към $40,000 според платформа за пазарни анализи

Неотдавнашният спад в цената на Биткойн може да е индикация за предстоящ бичи подем, както се посочва в прозренията на Wolfe Research, известна платформа за пазарни анализи.

Ноемврийското пътешествие на Биткойн беше изпълнено със събития, като на 24 ноември криптовалутата достигна най-високата си стойност от $38,400, водена от положителни пазарни фундаменти.

Въпреки усилията ѝ да завърши месеца с положителна нотка, мечият натиск възпрепятства устойчивия импулс над психологически значимата граница от $40,000. Тези последователни спадове представляват възможност за покупка за инвеститорите, готови да поемат свързаните с това рискове срещу потенциални печалби.

Прогнозата на Wolfe Research за бързо достигане на ценово равнище от $40,000 изглежда разумно постижима, имайки предвид, че към момента на писане на статията токена се тъгува на цена от $38,200. Криптовалутата за последен път достигна този праг на 12 май 2022 г. и предвид подобряващия се регулаторен и осиновителски пейзаж перспективите за възраждане изглеждат обещаващи.

Пазарните нагласи са силно фокусирани върху два основни катализатора, които биха могли да повлияят на цената на Биткойн. На първо място, налице е очакване по отношение на потенциалното одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Лидери в бранша като BlackRock, Fidelity Investments и други се борят за одобрение, а анализаторите на Bloomberg поддържат 90% вероятност SEC да даде зелена светлина на ETF за криптовалути. Подобно одобрение би привлякло институционални инвестиции и вероятно би изстреляло Биткойн нагоре.

На второ място, настроенията около предстоящото халвинг събитие на Биткойн, насрочено за април, са друг фактор, който е готов да формира пазарното поведение спрямо BTC през следващите месеци.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Ето какво мисли инвеститор, купил Етериум под $1, за Биткойн през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази оптимизъм по отношение на траекторията на Биткойн (BTC) до края на 2024 г., като прогнозира значително увеличение на стойността му.

22.02.2024 18:00 1 мин. четене

Добра покупка ли е Биткойн на $50,000?

Наскоро Биткойн достигна забележителен етап, като за първи път от края на 2021 г. надхвърли границата от $50,000.

22.02.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.