НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) може да падне под $25,000 – ето защо

май 26, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) може да падне под $25,000 – ето защо

Биткойн остава в низходяща тенденция въпреки очакваното публикуване на данните за инфлацията в САЩ. Настоящата пазарна несигурност е свързана най-вече с приближаването на тавана на дълга на страната, който наближава своя предел.

Тази ситуация оказва негативно влияние върху рисковите активи, като потенциално може да доведе до спад в стойността на BTC до около $25,000.

Влиянието на увеличаващия се таван на дълга на САЩ се прояви не само на крипто пазара, но и на фондовия пазар. Тясната корелация на Биткойн с фондовия пазар обяснява спада му при такива пазарни условия.

Според министъра на финансите Джанет Йелън се очаква САЩ да достигнат тавана на дълга си до 1 юни. Това дава на инвеститорите доста малко време и е разбираемо, че те са предпазливи, защото нарушаването на тавана на дълга може да има тежки икономически последици.

Вероятно е САЩ отново да повишат тавана на дълга, както са го правили от 1960 г. насам. Въпреки това много въпроси, свързани с икономиката, остават без отговор. Следователно инвеститорите вероятно ще възприемат по-консервативен подход през този период.

Рисковите активи, включително акциите и Биткойн, ще продължат да поевтиняват до 1 юни. Последващото решение относно тавана на дълга ще определи подхода на инвеститорите към пазара. Въпреки това резултатът, независимо дали е положителен или отрицателен, остава несигурен.

Ако цената на Биткойн се понижи през следващия месец, тя вероятно ще достигне $25,000. Понастоящем биковете поддържат подкрепата на $26,000, макар и несигурно. Дори леко засилване на натиска на продажбите от страна на мечките може да пробие тази подкрепа, което да доведе до спад на BTC до $25,000.

Мечият тренд на Биткойн под 50-дневната му пълзяща средна допълнително подкрепя този сценарий. Този анализ обаче е приложим само в краткосрочен план. В дългосрочен план дигиталният актив остава предимно бичи, като се търгува над 200-дневната си пълзяща средна.

Ако биковете успеят да задържат нивото от $26,000 през новия месец, краткосрочната перспектива за BTC става бича. Това вероятно би довело до възстановяване и ново рали на цените. При такъв сценарий криптовалутата лесно би възстановила нивото от $30,000.

Към момента на писане на статията BTC се търгува на ниво от $26,450, отбелязвайки спад от 0.16% през последните 24 часа и загуба от 1.44% на седмичната графика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.