НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Може да видим значителни загуби – Б. Коуен

март 31, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Може да видим значителни загуби – Б. Коуен

Биткойн (BTC) преживя значително рали от дъното за 2022 г., но анализаторът Бенджамин Коуен смята, че все още може да се срине с двуцифрени проценти от сегашните нива.

Коуен каза, че активът може или отново да достигне дъното от ноември от около $15,500, което представлява корекция от над 40%, или да спадне още повече. Той също така смята, че има вероятност максималното понижение да бъде ограничено до няколко хиляди долара под сегашното дъно.

Анализ на Коуен

В неотдавнашно интервю за The David Lin Report Коуен обясни, че има сериозни основания да се разгледа потенциално двойно дъно, подобно на случилото се през 2015 г.

Той смята, че можем да видим нещо подобно или потенциално малко по-ниско дъно. Коуен добави, че теоретична рецесия може да доведе до материализиране на нов спад в цената. Все пак дори тогава максималното понижение вероятно ще бъде само няколко хиляди долара под сегашното дъно.

Залога за $1 на Баладжи Сринивасан

Коуен коментира и залога на бившия главен технологичен директор на Coinbase Баладжи Сринивасан на стойност $1 милион, че Биткойн ще достигне седемцифрена стойност в рамките на 90 дни.

Анализаторът смята, че условията, необходими за предизвикване на такава ценова експлозия, едва ли ще се материализират тази година.

Той смята, че за да може Биткойн да се покачи до нови исторически върхове, ще трябва да има елементи на хиперинфлация, което може да накара хората да загубят доверие в щатския долар.

Въпреки това Коуен е на мнение, че това не е вероятен сценарий за тази година. Вместо това той прогнозира, че е по-вероятно да настъпи бърза дезинфлация, предизвикана от рецесия през втората половина на годината.

Потенциални последици

Анализът на Коуен е поредното напомняне за потенциалната волатилност и непредсказуемост на пазара на криптовалути. Той подчерта необходимостта инвеститорите да извършват задълбочени проучвания и анализи, преди да вземат инвестиционни решения.

Освен това анализът му може да има последици за тези, които вече са инвестирали в Биткойн, тъй като значителен срив може да доведе до значителни загуби. Инвеститорите трябва да следят внимателно ситуацията, за да определят най-добрия начин на действие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.