НАЧАЛО Биткойн

Биткойн миньорите разпродават токени за десетки милиони след срещата на Фед

септември 22, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньорите разпродават токени за десетки милиони след срещата на Фед

Цената на Биткойн (BTC) достигна нов месечен връх от $27,500 на 19 септември, след като Федералният резерв на САЩ официално обяви пауза в повишаването на лихвените проценти.

Данните от веригата проучват как Биткойн трейдърите биха могли да реагират на решението на миньорите бързо да разпродадат BTC на стойност $93 милиона след неотдавнашното заседание на Фед.

Миньорите на Биткойн (BTC) се възползваха от неотдавнашното ценово рали, за да реализират известна печалба след срещата на Фед на 20 септември. Тъй като цената на Биткойн се върна под $27,000, инвеститорите на пазарите на деривати върху BTC изглежда ще променят стратегията си за търговия.

Цената на Биткойн стигна до нивото при $27,500 за първи път през септември, след като Фед обяви пауза на лихвените проценти във вторник. Данните от веригата разкриват, че миньорите на Биткойн са се възползвали от това ценово рали, за да реализират известна печалба.

Според данни от CryptoQuant, когато на 19 септември BTC премина границата при $27,000, миньорите на Биткойн са държали в резервите си 1,844,854 BTC. Но едва 72 часа по-късно те са продали 3,495 BTC, намалявайки кумулативните си баланси до 1,841,350 милиона BTC.

Резервите на миньорите проследяват балансите на депозитите в адресите на крипто портфейли, свързани с признати миньори и майнинг пулове за добив на Биткойн. Когато се съпостави с текущите пазарни цени от $26,700, спадът от 3,495 BTC означава, че миньорите са разтоварили монети на стойност $93 милиона след срещата на Фед.

Забележително е, че графиката по-горе илюстрира, че миньорите са били в режим на трупане от началото на месеца. Те са започнали да продават едва след като цената на BTC е достигнала границата от $27,000. Огромната разпродажба на миньорите изхвърли от релси ралито на Биткойн, тъй като в петък цените се върнаха под $26,500.

Последните тенденции в данните на пазарите на Биткойн деривати предполагат, че това е завъртяло краткосрочната инерция в полза на мечките.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.