НАЧАЛО Алткойни

Биткойн Кеш успешно премина през втория си халвинг

04.04.2024 13:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн Кеш успешно премина през втория си халвинг

Биткойн Кеш, криптовалутата, която се появи чрез форк на Биткойн през 2017 г., наскоро претърпя второто си халвинг събитие, което доведе до намаляване на възнагражденията на миньорите от 6.25 BCH на 3.125 BCH.

Това халвинг събитие следва първото такова, реализирало се на 8 април 2020 г., при което възнагражденията на миньорите бяха намалени наполовина от 12.5 BCH на 6.25 BCH.

Биткойн Кеш, производно на оригиналната мрежа на Биткойн (BTC), има за цел да осигури по-бързи и по-достъпни транзакции. В очакване на халвинга Биткойн Кеш отбеляза значителен ценови скок, като за последните 30 дни се повиши с 42%. Малко след самото събитие обаче цената реализира спад с около 3% до около $575, преди отново да се повиши до $668 към момента на писане на статията, реализирайки 10% на дневна база.

Модернизации и подобрения на мрежата

Освен халвинга, Биткойн Кеш се подготвя за ъпгрейд в средата на май, целящ въвеждането на адаптивно ограничение за размера на блоковете. Този предложен алгоритъм ще позволи размерът на блоковете на Биткойн Кеш да се регулира въз основа на средния размер на последните блокове, като целта е да се намали уязвимостта на мрежата от спам атаки и да се намалят разходите за транзакции.

Реакция на миньорите и пазара

Очакването за халвинга и последиците от него предизвикаха дискусии сред инвеститорите и миньорите относно бъдещето на Биткойн Кеш. Общият хаш рейт на мрежата отбеляза значителен ръст преди халвинга, като на 1 април достигна над 8 екзахаша в секунда (EH/s), преди да се стабилизира на ниво около 3.78 EH/s. Тези колебания в скоростта на обмен отразяват адаптацията на миньорите към намалените възнаграждения, като същевременно се стремят да запазят рентабилността си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за началото на май

Поради продължаващия правен спор между Ripple Labs и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) XRP не успя да се възползва от ралито на крипто пазар през 2024 г., като не реализира значителен ръст въпреки многобройните опити за пробив.

19.04.2024 13:00 1 мин. четене

2 криптовалути от портфолиото на милиардера Марк Кюбан, които може да ви изненадат

Марк Кюбан, известен с ролята си в Shark Tank, също привлече вниманието на крипто света с подкрепата си за Биткойн, Етериум и Dogecoin.

19.04.2024 12:00 1 мин. четене

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.