НАЧАЛО Крипто Крими

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

Компанията, която е натоварена с ликвидацията на дружеството, Teneo, съобщи, че е получила заповед за задържане на основателя. Освен това заповедта е издадена, след като Джу не е изпълнил изискванията на текущото разследване за ликвидация. Впоследствие в доклада се отбелязва, че основателят е осъден на четири месеца затвор.

В това, което със сигурност е важно развитие за компанията, Су Джу, основателят на Three Arrows Capital, официално е арестуван. Всъщност Джу е бил задържан рано в петък на летище Чанги. Според няколко доклада той се е опитал да избяга от страната.

Задържането идва в момент, когато срещу Джу са наложени значителни санкции. По-конкретно, тези санкции бяха издадени както на него, така и съоснователят на компанията Зак Дейвис от Паричния орган на Сингапур (MAS) този месец.

Крипто хедж фондът се срина миналата година на фона на общия спад на пазара. Преди срива на дигиталните активи LUNA и Terra компанията имаше авоари на стойност над $550 милиона. Впоследствие компанията претърпя огромни загуби, което доведе до собствения ѝ крах.

Съобщава се още, че Джу е отказал да сътрудничи на ликвидаторите в хода на разследването, което е довело до издаването на заповедта срещу него. Впоследствие е заплашен от четири месеца затвор, а Дейвис е изправен пред подобна заповед срещу него. Понастоящем той все още не е задържан.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.