НАЧАЛО Други

Alameda Research са взели назаем $13 милиарда от FTX през 2022 г.

октомври 12, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Alameda Research са взели назаем $13 милиарда от FTX през 2022 г.

По време на продължаващия съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд показанията на Каролин Елисън разкриха, че през лятото на 2022 г. Alameda Research е взела назаем от FTX над $13 милиарда.

Всъщност бившият главен изпълнителен директор на Alameda обсъди заема и указанията, които е получила от Банкман-Фрйид относно изплащането на кредиторите. Освен това Елисън вече беше споделила, че измамната дейност, в която е участвала, е била ръководена от съоснователя на FTX.

Процесът се оказа един от най-отшумелите, тъй като Банкман-Фрийд е заплашен от повече от 110 години затвор за престъпленията си.

Каролин Елисън заяви солидния размер на средствата, които компанията е заемала по време на фалита на борсата. В доклада се посочва, че през юни 2022 г. кредиторите са потърсили Alameda за изплащане на “милиарди долари в заеми“.

По-конкретно в доклада се твърди, че компанията е взела назаем $13.25 милиарда от FTX. След това Елисън е получил указания от Банкман-Фрийд да започне да изплаща задълженията на кредиторите.

Тя също така отбеляза, че е “смятала, че не е правилно” да използва средствата на клиентите на FTX.

В крайна сметка тази информация е доста важна относно процеса срещу Банкамн-Фрийд. Според информацията той последователно е мамил инвеститорите, като е използвал техните средства без съгласието им. Впоследствие свидетелските показания на Елисън биха могли да предоставят на журито неопровержими доказателства за вината на Банкман-Фрийд.

Освен това свидетелските показания на някои от близките му приятели представят подробности, които досега не са били известни на обществеността.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.