Home

Шиба Ину: 82% от инвеститорите са на загуба – какво следва?

20.07.2023 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шиба Ину: 82% от инвеститорите са на загуба – какво следва?

Инвестиралите в Шиба Ину претърпяха значителни загуби, като цената на криптовалутата се срина с над 90% спрямо най-високата си стойност за всички времена. 

Тъй като Шиба Ину е все още сравнително нова монета, голяма част от инвеститорите ѝ са краткосрочни притежатели и предвид представянето ѝ като меме монета през изминалата година, не е изненадващо, че повечето от тях в момента търпят загуби.

Статистиката разкрива, че от 1.3 милиона търговци, притежаващи Шиба Ину, зашеметяващите 82% в момента търпят загуби. Това е в рязък контраст с криптовалути като Dogecoin (DOGE) и Биткойн (BTC), където около 45-70% от притежателите все още са на печалба въпреки продължаващата меча тенденция.

Данните също така показват, че само 13% от притежателите на SHIB са на печалба, което възлиза на по-малко от 200,000 инвеститори.

При настоящите цени 5% от общата база притежатели се намират на неутрална територия, което означава, че са закупили монетите си на цена, сходна с текущата търговска стойност на меме монета.

Въпреки че притежателите на по-дългосрочни монети обикновено са склонни да реализират по-големи печалби с течение на времето, цифрите за ниската печалба на SHIB разкриват, че дори 59% от притежателите, които са държали монетите си повече от една година, не са отбелязали значителни подобрения в маржовете на печалбата си поради непрекъснатите спадове, които меме монетата преживява през цялата 2023 г.

Що се отнася до възможността за обрат при SHIB, един потенциално положителен знак е неотдавнашното увеличение на активността на китовете. 

Сделките с китове, тези със стойност от поне $100,000 към момента на прехвърлянето, отбелязаха рязък ръст, достигайки $56.8 милиона за 7-дневен период. Този скок в активността на китовете може да показва нарастващ интерес от страна на големи инвеститори, които вероятно се подготвят за предстоящ скок на цените. 

От решаващо значение е обаче да се отбележи, че тази ситуация може да се превърне и в меча, ако китовете прехвърлят монетите си, за да бъдат продадени, което би упражнило натиск за продажба върху цената на дигиталния актив.

Понастоящем Шиба Ину се търгува доста под 100-дневната си пълзяща средна, което предполага мечи тренд, особено в средносрочен план. Въпреки това, ако настъпи положителна промяна на пазара, то съществува възможност цената на SHIB да претърпи рязък обрат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Русия обмисля да използва стабилни монети за транзакции

Русия обмисля да легализира стабилните монети за международни транзакции, за да рационализира трансграничните плащания за своите компании.

04.07.2024 14:30 2мин. четене

Етериум е генерирал два пъти повече приходи от Биткойн

Според неотдавнашен доклад на Lookonchain през изминалата година Етериум е изпреварил Биткойн по приходи от такси с впечатляващите 100%.

04.07.2024 8:30 1мин. четене

Bitwise подаде своите корекции в заявлението си за спот Етериум ETF

Очакванията за началото на търговията със спот Етериум ETF стават все по-положителни и експертите са на мнение, че е само въпрос на време до окончателното одобрение.

03.07.2024 22:28 1мин. четене

Binance премахва 6 алткойн двойки от платформата си за търговия

Binance, водещата крипто борса в световен мащаб, обяви, че възнамерява да премахне различни двойки за търговия.

03.07.2024 20:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.