НАЧАЛО Други

Украйна получи крипто дарения на стойност $70 милиона по време на войната

28.02.2023 12:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Украйна получи крипто дарения на стойност $70 милиона по време на войната

Според неотдавнашен доклад на платформата за данни от блокчейна - Chainalysis от началото на руско-украинския конфликт Украйна е получила над $70 милиона в криптовалута.

Средствата са били използвани за финансиране както на военно оборудване, така и на хуманитарна помощ.

По-голямата част от даренията са направени в Етериум (ETH) и Биткойн (BTC), като тези, дарили в ETH, са допринесли най-много – $28.9 милиона.

Бяха дарени и незаменяеми токени, като например NFT, изобразяващо украинското знаме. Използването на криптовалута позволи бързи и ефикасни транзакции, което помогна на Украйна да реагира бързо на руската инвазия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Изключителна възможност: Милиардер споделя новия си инвестиционен фокус


Проруските военни групировки обаче също използваха криптовалута за финансиране на военните си усилия, включително за закупуване на военно оборудване, разпространение на дезинформация и създаване на пропаганда.

Въпреки това повишената зависимост от криптовалути в Украйна доведе до по-високи нива на приемане, като страната е третата в списъка, след Виетнам и Филипините.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Обединените арабски емирства с поредната голяма сделка за петрол

Съобщава се, че компания, свързана с управляващото семейство на Абу Даби, се е съгласила да отпусне заем от $12.9 милиарда на Южен Судан в замяна на петрол, отбелязвайки една от най-големите сделки за суров петрол, сключвани някога.

06.05.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС: Колапсът на долара може да доведе до създаване на нова алтернатива

Алексей Можин, представител на Русия в Международния валутен фонд, предположи, че групата нации от БРИКС може да обмисли въвеждането на алтернативна валута, ако доларът и международната парична система се сринат.

06.05.2024 7:00 2 мин. четене

Колко пари има Бил Гейтс в акциите на Microsoft?

Бил Гейтс постигна известност и натрупа значителното си богатство чрез ролята си на съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft.

06.05.2024 6:30 2 мин. четене

Русия предполагаемо използва софтуера на Kaspersky във войната срещу Украйна

Доброволна група за събиране на разузнавателна информация, наречена InformNapalm, твърди, че AI софтуер, разработен от руската фирма за киберсигурност Kaspersky, е бил интегриран в руски дронове, използвани в конфликта с Украйна.

06.05.2024 5:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.