Home

Ethena обмисля да използва Solana като обезпечение на синтетичния долар

15.10.2024 16:10 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ethena обмисля да използва Solana като обезпечение на синтетичния долар

Общността, която поддържа протокол за синтетичен долар в Етериум, обмисля добавянето на основен конкурент към резервните активи за своята стабилна монета.

Неотдавнашно предложение от общността на Ethena (ENA) предлага включването на Solana (SOL) като резервен актив за стабилната монета USDe, обвързана с щатския долар.

Този план включва разпределяне на част от резервите на USDe към SOL, следвайки подобна механика на настоящите стратегии за хеджиране на Ethena, които използват безсрочни фючърси за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

Въвеждането на това разпределение ще бъде постепенно, с участието на Комитета по риска, поради по-кратката търговска история на SOL, по-ниската ликвидност и ограничените исторически данни за размера на финансирането.

Освен това предложението цели да включи версии на SOL с ликвиден стейкинг, като например „Binance Liquid Staked SOL“ или „Bybit Liquid Staked SOL“ (bbSOL), разширявайки разнообразието на резервите в USDe.

Инициативата има за цел също така да отключи значителен отворен интерес на пазара. Чрез потенциално повишаване на приходите от протоколи чрез ставките за финансиране на Solana тази стратегия може да освободи допълнителни $2 – $3 милиарда в отворен интерес.

Това би позволило на Ethena да разшири USDe отвъд сегашното си предлагане от приблизително $2.5 милиарда и да посрещне всяко нарастване на пазарното търсене.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто китовете предприемат големи движения, акумулирайки милиони долари

Неотдавнашната активност на крипто пазара показва, че големи инвеститори, често наричани китове, активно купуват значителни количества от различни децентрализирани финансови токени.

15.10.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто пазарът реагира на коментарите на Фед

Крипто пазарът преживява смесица от ценови движения, тъй като инвеститорите усвояват последните коментари на служители на Федералния резерв и очакват икономическите доклади за тази седмица.

15.10.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия стартира първия си Етериум ETF

Австралийската компания Monochrome Asset Management представи първия встъпителен ETF, който притежава директно Етериум, което е значителен напредък за крипто сектора в страната.

15.10.2024 16:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

BlackRock оглавява надпреварата при Етериум ETF

Етериум ETF-ът на BlackRock в момента е в челните редици на пазара, което показва повишеното доверие на инвеститорите в ETH като подходяща инвестиция.

15.10.2024 13:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.