Home

Какво казаха експертите на Coinbase за Етериум и Solana в новия доклад на компанията

16.08.2024 12:01 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво казаха експертите на Coinbase за Етериум и Solana в новия доклад на компанията

В неотдавнашен доклад на Coinbase анализаторът Дейвид Дуонг подчерта, че Етериум (ETH) и Solana (SOL) демонстрират повишена ценова чувствителност на настоящия пазар.

Тъй като инвеститорите възприемат по-предпазлив подход, тези алткойни показват по-високи бети – приблизително 0.85 за ETH и 0.83 за SOL – което показва по-изразена реакция на общата пазарна волатилност.

Той заяви:

Очакваме пазарните участници да останат предпазливи по отношение на рисковата си експозиция през следващите седмици, като и двете криптовалути в момента показват по-голяма чувствителност към цялостния крипто пазар…

Бета (коефициент) e инструмент за сравняване на волатилността на отделен актив с волатилността на целия пазар или на конкретен портфейл.

Бета стойност, по-голяма от 1, означава, че активът е по-волатилен от референтния, докато бета, по-малка от 1, означава, че той е по-малко волатилен от референтния актив.

Дуонг отбеляза, че както ETH, така и SOL се очертават като значими “бета двигатели” в крипто сектора, показващи по-големи колебания в сравнение с по-широкия пазар.

Тази повишена чувствителност предполага, че промените в пазарните условия могат да доведат до по-значителни ценови промени за тези алткойни.

Докладът се позовава и на инструмента FedWatch, който показва 62.5% вероятност за намаляване на лихвения процент с 25 базисни пункта и 37.5% вероятност за намаляване на лихвения процент с 50 базисни пункта по време на заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) на 18 септември.

Исторически погледнато, намаляването на лихвените проценти е свързано с повишена пазарна ликвидност, което потенциално кара инвеститорите да обмислят по-рискови активи като Биткойн и ETH в търсене на по-висока възвръщаемост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Растежът на пазара на алткойни сигнализира за потенциална промяна в крипто сектора

Алткойн пазарът набира скорост, като неотдавнашното увеличение на пазарната капитализация с малко над 5.5% подсказва за началото на алткойн сезона.

21.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Председателят на Ripple премести 20 милиона XRP – за какво се подготвя?

Председателят на Ripple Крис Ларсен е прехвърлил 20 милиона XRP от 50-те милиона токена, които прехвърли наскоро.

21.09.2024 16:35 1мин. четене Kosta Gushterov

Анализатор прогнозира скорошен пробив за меме монета и алткойн от топ 20

Известен анализатор и търговец на криптовалути изрази оптимизъм по отношение на меме монета с ниска капитализация и друг алткойн

21.09.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководител от PayPal сподели, коя е по-добрата опция в сравнение с Етериум

Жозе Фернандес да Понте, ръководител на звеното за блокчейн, крипто и дигитални валути на PayPal, обяви, че решението за пускане на стабилната валута PYUSD в блокчейна на Solana е продиктувано от ограниченията, установени в мрежата на Етериум.

21.09.2024 8:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.