Home

Подкрепена от Tether компания обвинена в измама

06.07.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Подкрепена от Tether компания обвинена в измама

Изходът от тази съдебна битка може потенциално да определи бъдещите регулаторни подходи към крипто и AI компаниите, като повлияе на начина, по който тези сектори управляват финансовите отчети и въпросите на корпоративното управление занапред.

Техните твърдения обвиняват главния изпълнителен директор и главния оперативен директор на Northern Data, че са подвели инвеститорите и регулаторните органи относно финансовата стабилност на компанията. Те твърдят, че Northern Data е укрила сериозни данъчни задължения и е работила с минимални парични резерви, въпреки че е представяла стабилен финансов имидж пред заинтересованите страни.

Ръководителите твърдят още, че финансовото състояние на Northern Data е било несигурно, като задълженията са превишавали наличните средства и е имало значителни месечни разходи.

Моментът, в който е заведен искът, е от решаващо значение, тъй като Northern Data се е подготвяла за високопрофилно първично публично предлагане в САЩ с потенциална оценка от $10 до $16 милиарда.

Това съдебно оспорване не само заплашва да провали тези планове, но и повдига по-широки въпроси за корпоративното управление в секторите на криптовалутите и изкуствения интелект. Участието на Tether, основен играч на крипто пазара, засилва контрола върху интегритета на операциите и финансовите разкрития на Northern Data.

Освен това искът подчерта предизвикателствата, с които се сблъскват компаниите при поддържането на прозрачност и спазването на регулаторните изисквания в условията на бърз растеж на индустрията. В него се подчертава необходимостта от стабилни практики за финансов надзор и управление, за да се защитят инвеститорските интереси и да се поддържа доверието на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Руски хакери използват изкуствен интелект за крипто кражби

Руските киберпрестъпници използват мрежа от AI генерирани уебсайтове, за да разгърнат софтуер, предназначен за кражба на идентификационни данни за крипто портфейли.

04.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Престъпниците използват кеш, а не криптовалути според нов доклад

Нов доклад на Центъра за обмен на информация и крипто анализ (ISAC) разкрива, че парите в брой са много по-разпространени от крипто в незаконните дейности в световен мащаб.

03.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Журналист е арестуван за разкриване на трафик на хора и крипто измами

Известен журналист, признат за разкриването на трафик на хора и измами с криптовалути в Камбоджа, е задържан от военната полиция на страната.

02.10.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Австралийската полиция конфискува криптовалути за милиони при мащабна операция

Австралийската федерална полиция (AFP) конфискува криптовалути на стойност $6.4 милиона, свързани с международен престъпен синдикат, по време на операция Kraken, в резултат на която е арестуван Джей Дже Юн Джунг.

02.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.