НАЧАЛО Финтех

Защо дигиталният юан не привлича толкова внимание, колкото им се иска на Китай

14.05.2024 6:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо дигиталният юан не привлича толкова внимание, колкото им се иска на Китай

Дигиталният юан на Китай, e-CNY, е изправен пред критичен момент, тъй като нивата на приемане срещат съпротива въпреки ентусиазираните правителствени тестове и значителния обем транзакции.

Скорошен доклад от South China Morning Post подчертава слабата реакция сред държавните служители, които бързо преобразуват заплатите си в дигитални юани обратно в кеш поради предполагаема липса на стимул и ограничена използваемост.

Притесненията относно практичността на e-CNY се усложняват от притесненията относно поверителността и правителственото наблюдение.

Докато властите подчертават „контролируемата анонимност“ на валутата, гражданите остават предпазливи за потенциални нарушения на поверителността в строго наблюдавания дигитален пейзаж на Китай.

Въпреки официалните твърдения за значителни обеми на транзакции, надхвърлящи $250 милиарда, остават въпроси относно естеството на това приемане.

Преодоляването на предизвикателствата за използваемостта на e-CNY и изграждането на доверие около защитата на поверителността са от първостепенно значение за Китай.

Въпреки че проектът за дигитална валута на Китай има потенциал за широко приемане, сегашната му траектория подчертава необходимостта от разпространение отвъд финансовите стимули, сигнализирайки за критична фаза в неговото развитие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.