НАЧАЛО Други

Уорън Бъфет не вярва в Биткойн, но инвестицията му в тази крипто компания се отплаща

ноември 5, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уорън Бъфет не вярва в Биткойн, но инвестицията му в тази крипто компания се отплаща

Да решите къде да инвестирате средствата си може да бъде предизвикателство, особено когато разглеждате нетрадиционни варианти като криптовалута, злато и диаманти.

В сегашния инвестиционен пейзаж възможностите са много както за начинаещи, така и за опитни инвеститори като Уорън Бъфет, които могат да проучат начинания, предлагащи обещаваща възвръщаемост.

Бъфет, макар и широко уважаван, поддържа предпазлива позиция по отношение на криптовалутата. Той се прочу с това, че на среща на акционерите през април 2022 г. нарече Биткойн “отрова за плъхове на квадрат“.

Въпреки резервите на Бъфет се наблюдава забележителна промяна. Berkshire Hathaway, инвестиционната компания на Бъфет, направи значителна инвестиция в Nu Holdings, бразилската финтех компания, отговорна за Nubank, платформа, която е благоприятна за криптовалути. Този ход се оказа изключително доходоносен, като Nu Holdings сега се нарежда сред най-печелившите акции в портфейла на Бъфет.

Макар и да не е изключително криптовалутна игра, подходът на Nubank към криптовалутите е допринесъл за забележителния 93% скок на печалбите след първичното публично предлагане преди две години.

Изненадващо, само един процент от инвестиционния пазар се отнася до диамантите, което е рязък контраст с 32% при златото, 19% при среброто и 17% при платината. Въпреки това, с напредването на стандартизацията на диамантите, тези скъпоценни камъни са на път да придобият значимост в сферата на инвестициите, като потенциално могат да се конкурират с традиционните метали.

Diamond Standard например въведе стандартизирани монети и кюлчета, които включват диаманти, установявайки еднаква стойност за всяка емисия. Тази стандартизация осигурява на диамантите същата възможност за търговия като на традиционните активи като злато или акции, което потенциално открива възможности за включването им в стокови индекси.

Като се има предвид относително малката част от диамантите, които понастоящем се държат като инвестиции, потенциалното им включване в листвания може да предизвика рязко повишаване на стойността, подобно на увеличението, наблюдавано при златото след въвеждането на ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Исторически срив на долара предстои според Питър Шиф

В разгара на стремежа на алианса БРИКС да се откаже от зависимостта си от щатския долар икономистът Питър Шиф направи забележителна прогноза за бъдещето на валутата.

декември 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.