НАЧАЛО Други

Вижте факторите, които могат да окажат натиск върху пазара

декември 12, 2022 21:41 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вижте факторите, които могат да окажат натиск върху пазара

Николас Мертен сподели, че краткосрочната съдба на Биткойн (BTC) през следващите седмици ще зависи от две ключови макроикономически събития.

В нова видео актуализация водещият на DataDash каза в YouTube видео, че пазарът на криптовалути очаква доклада за индекса на потребителските цени (CPI) и последното за годината заседание на Федералния резерв, които са насрочени за тази седмица.

Защо хората не купуват спада? 

Причината, според мен, е това, което предстои през следващата седмица и то е свързано с предстоящите данни за инфлацията от доклада за индекса на потребителските цени, както и със заседанието на Фед на FOMC (Федерален комитет по операциите на открития пазар).

Докладът за индекса на потребителските цени (CPI) ще бъде публикуван утре, а заседанието на Федералния комитет ще се състои на 14 декември. 

Според Мертен докладът за CPI, който често движи криптопазарите, вероятно ще разкрие по-високи от очакваните данни за инфлацията. От Barron’s коментираха вероятните отчети по следния начин:

Това е основният риск през тази седмица и той започва с резултата от индекса на потребителските цени във вторник. Икономистите очакват индексът на потребителските цени да нарасне със 7.3% през ноември, което би било по-ниско от ръста от 7.7% през октомври. Ако инфлацията успее да продължи да се понижава от пика си от малко над 9% по-рано тази година, по-вероятно е Фед да осъществи по-малко повишение на лихвите, когато обяви решението си за тях в сряда. Ако индексът на потребителските цени се окаже по-висок от очакваното, Фед може да остане агресивен в повишаването на лихвените проценти.

Анализаторът твърди, че макар над 80% от пазара да очаква ФЕД да повиши лихвените проценти с 50 базисни пункта, повишението може да е по-голямо в зависимост от доклада.

Ако Федералният резерв види голямо разминаване в индекса на потребителските цени в посока надолу, което означава, че увеличението на инфлацията все още е невероятно високо на месечна база и че годишната цел от 2%, която се стремят да достигнат, все още е далеч, тогава е много възможно да направят още едно повишение от 75 базисни пункта. 

Може би ще искат да докажат, че ще направят необходимото, за да обуздаят инфлацията точно тук и сега.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарът тъне в несигурност – вижте какво казват експертите


Мертен каза, че дори ако Фед избере по-ниско повишение на лихвите от очакваното, пазарите все пак ще бъдат подложени на натиск. Той акцентира, че каквито и мерки да се предприемат, те няма да окажат въздействие мигновенно и ще отнеме време, за да се види истинско възстановяване. Той се позова на представянето на фондовия пазар в миналото, за да подкрепи тезата си.

Означава ли това, че пазарът просто веднага се спасява? Означава ли това, че даваме началото на следващ бичи пазар?

Не. Всъщност, ако погледнем предишните мечи пазари, дори когато Фед започва да се колебае и започва да понижава ставката по федералните фондове с няколко пункта, ще видите, че акциите все още са се понижавали. 

Те все още се представяха по-слабо, защото отново… не можеш просто да влезеш веднага, да намалиш лихвените проценти и да спасиш положението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене