НАЧАЛО Други

Uniswap задмина Coinbase по обем – ето какво мисли Чанпен Джао

септември 5, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Uniswap задмина Coinbase по обем – ето какво мисли Чанпен Джао

Миналата седмица съдия Катрин Полк Файла, председателстваща Южния окръг на Ню Йорк, отхвърли дело, което имаше за цел да държи Uniswap (UNI) отговорна за финансовите загуби, понесени от инвеститори, които са търгували с "измамни токени" на платформата.

Неотдавна Джао изрази съгласието си с решението на съдия Файла, като подчерта, че то подчертава положителните аспекти на DeFi. Той добави, че решението, в което се признава децентрализираният характер на Uniswap, прави трудно идентифицирането на конкретен ответник по делото. Джао разглежда това като положително развитие за DeFi пространството.

Джао доразви подкрепата си за DeFi, като заяви: 

Вярвам в решението по делото Uniswap. То е не само рационално и ясно, но и логично. Развитието на DeFi, ръководено от код, който може да се счита за форма на свобода на словото, е изключително полезно. Както съм заявявал многократно преди, твърдо вярвам, че DeFi представлява бъдещето на финансите.

В исторически план Uniswap изоставаше от Coinbase по отношение на обема на търговията. Данните от мениджъра на крипто активи Bitwise обаче показват промяна през първото тримесечие на 2023 г.

Джао смята, че рязкото увеличаване на обема на търговия на Uniswap е обещаващ знак за DeFi. Той прогнозира, че в следващия бичи пазарен цикъл DeFi може потенциално да надмине централизираното финансиране (CeFi) по отношение на мащаба.

Основателят на Binance заяви:

Обемът на търговия на DeFi в момента представлява приблизително 5-10% от обема на CeFi, което е значителен дял. 

Забележително е, че през последните две тримесечия Uniswap изпреварва обема на спот търговията на Coinbase. Това предполага, че по време на следващия бичи пазар DeFi може много добре да надмине по размер CeFi. 

Възприемам това като положително развитие, тъй като повишената децентрализация в индустрията е от полза за нейния растеж”, заключи Джао.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Повод за притеснение ли е шокиращата консумация на енергия от изкуствения интелект?

В продължение на години основните медии демонизират Биткойн заради консумацията на енергия. Възходът на изкуствения интелект (AI) обаче и гладните за енергия процесори, които го задвижват, може да изместят най-популярната дигитална валута в света.

октомври 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Богата на петрол нация разкри своя собствена стабилна монета

За разлика от преобладаващия фокус върху стабилни монети в щатски долари в рамките на пазара на стабилни монети, бившият изпълнителен директор на SoftBank Акшай Нахета предприе уникален подход, представяйки стабилна монета, подкрепена от дирхама на Обединените арабски емирства.

октомври 2, 2023 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.