НАЧАЛО Други

UBS ще спечели $35 милиарда при поглъщането на Credit Suisse с помощта на правителството

май 19, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
UBS ще спечели $35 милиарда при поглъщането на Credit Suisse с помощта на правителството

UBS, известна банкова институция, е на път да си осигури значителни печалби в размер на близо $35 милиарда с помощта на швейцарското правителство при придобиването на остатъците от Credit Suisse.

Според доклад на Bloomberg, UBS е на път да спечели $34.8 милиарда от поглъщането на Credit Suisse – ход, продиктуван от неотдавнашния срив на последния на фона на глобалното отслабване на банковия сектор.

Bloomberg разкри, че UBS понастоящем е ангажирана с извършването на задълбочена оценка на Credit Suisse и има за цел да финализира сделката през следващите седмици.

Съобщава се, че по време на разследването си UBS е разкрила редица тревожни и смущаващи сигнали относно Credit Suisse.

Сред тях са присъда за създаване на условия за пране на пари на български трафикант на кокаин и значително споразумение в размер на половин милиард долара във връзка със скандал за подкупи, свързан с флота за риболов на риба тон в Мозамбик.

През целия период на съществуването си Credit Suisse се сблъска с обвинения в данъчни измами, измами с високорискови ипотечни кредити и връзки с незаконна търговия с наркотици и пране на пари.

Твърди се, че тези неотдавнашни разкрития относно истинската същност на Credit Suisse са засилили предпазливата позиция на анализаторите Томас Халет и Андрю Стимпсън от Keefe, Bruyette & Woods по отношение на UBS.

Те предлагат на инвеститорите да останат настрана, докато не се постигне по-добра видимост и разрешаване на различните несигурности и потенциални рискове.

Акциите на Credit Suisse (CS), оценени преди това на около $80, към момента на писане на статията са паднали до под $1.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.