Home

Топ 5 фактора, които може да разпалят бичия пазар на Биткойн

09.07.2024 11:30 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 5 фактора, които може да разпалят бичия пазар на Биткойн

Известен икономист сподели, че на хоризонта се очертават няколко потенциални фактора, които биха могли да дадат значителен тласък на Биткойн (BTC).

Икономистът Алекс Крюгер отбеляза, че Биткойн наскоро падна под психологическото си ниво на подкрепа от $60,000. Този спад се дължи на нарастващите опасения за потенциален натиск за продажба от страна на германското правителство и планираните изплащания на Mt. Gox, които засягат крипто пазара.

Въпреки притесненията за натиска от продажби от гореспоменатите пазарни участници, той идентифицира пет ключови катализатора, които потенциално биха могли да предизвикат нови ралита за Биткойн към края на годината.

Според Крюгер настоящите потоци от продажби се очаква да се запазят и да допринесат за пазарната волатилност в краткосрочен план. Въпреки това той запазва положителна перспектива за втората половина на годината въз основа на няколко фактора:

  1. Меко икономическо приземяване: Общите икономически условия могат да се стабилизират без сериозни спадове.
  2. Започване на намаляването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв: Тази промяна в паричната политика може да окаже влияние върху динамиката на пазара.
  3. Възстановяване на крипто-макро корелациите: С развитието на ситуацията в Германия и събитията около Mt. Gox е възможно да се възобновят корелациите с по-широките икономически тенденции.
  4. Потенциален регулаторен тласък от победата на Тръмп: Ако бившият президент Тръмп спечели изборите, това може да доведе до по-благоприятна регулаторна среда за криптовалутите.
  5. Началото на притока на средства от кредиторите на FTX: Очакваното изплащане на $14-$16 милиарда от FTX на нейните кредитори може да съживи крипто пазара, ако тези средства бъдат реинвестирани.

Крюгер сподели изображение, илюстриращо, че тези плащания на кредиторите на FTX могат да послужат като значителна възможност за Биткойн и по-широкия пазар на криптовалути.

Според него кредиторите на FTX се очаква да бъдат много доволни, тъй като ще започнат да получават плащанията си през четвъртото тримесечие на годината, а ситуацията с кредиторите на Mt.Gox може да осигури ценна входна точка за инвеститорите.

Разглеждайки графиката на Биткойн, Крюгер очаква, че криптовалутата може да се стабилизира около диапазона при $50,000 за определен период от време.

Той предполага, че техническият анализ показва потенциална подкрепа при $52,000 и съпротива между $48,000 и $49,000, ако възникне екстремен натиск за продажби. Според него спад до диапазона около $40,000 изглежда малко вероятно при сценарий без твърдо икономическо приземяване.

В посока нагоре 200-дневната пълзяща средна (DMA) при $58,500 се определя като ключово ниво за наблюдение, като отскок до тази пълзяща средна е вероятен сценарий. Крюгер отбеляза, че агресивните продавачи могат да се активизират около това ниво.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.