НАЧАЛО Други

Тайната инвестиция на Уорън Бъфет, която може да му докара огромни печалби

21.05.2024 5:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайната инвестиция на Уорън Бъфет, която може да му докара огромни печалби

Компанията за търговско застраховане на имущество и пострадали поради злополуки Chubb е едно от значимите попълнение в портфейла на Уорън Бъфет през последните три тримесечия.

Бъфет е придобил близо 26 милиона акции на Chubb – дял, който в момента се оценява на приблизително $6.9 милиарда, което го прави топ 10 в портфейла на Berkshire Hathaway. Този ход се вписва добре в богатия опит и успеха на Бъфет в застрахователния сектор, който е основен компонент на Berkshire Hathaway, тъй като той придобива застрахователен бизнес малко след като поема контрола над компанията през 1965 г. Застрахователните операции осигуряват ценен плаващ доход от премии, който Бъфет използва за инвестиране в други възможности.

С повече от 60 години в застрахователния сектор опитът на Бъфет му дава значително предимство при идентифицирането на подценени застрахователни акции. Впечатляващите резултати и стратегическите качества на Chubb го превръщат в привлекателна инвестиция. През 2023 г. много застрахователни компании, включително Chubb, се възползваха от по-високите цени и лихвени проценти.

Целогодишният нетен доход на акция на Chubb нарасна със 75.9%, благодарение на 13.5% увеличение на нетните записани премии и по-добри застрахователни маржове. Тези добри резултати продължиха и през първото тримесечие, като нетните записани премии се увеличиха с 14.1%, вероятно поради по-високите цени.

Инвестиционният портфейл на Chubb, състоящ се от дълготрайни активи с фиксиран доход като ценни книжа, обезпечени с ипотеки, и корпоративни облигации, също започна да показва силен ръст на инвестиционните приходи, тъй като Федералният резерв повиши лихвените проценти. През първото тримесечие приходите от инвестиции нараснаха с 25.7%. Силните основни операции и подобряващата се възвръщаемост на инвестициите подчертават защо Бъфет намира Chubb за привлекателна.

За инвеститорите, които търсят надеждна стойностна акция във финансовия сектор, Chubb може да си заслужава да бъде разгледана по-отблизо. Компанията се вписва добре в инвестиционната философия на Бъфет, като показва силни основни операции, подобрява възвръщаемостта на инвестициите и поддържа атрактивна оценка. Това прави Chubb привлекателна опция за тези, които искат да последват примера на Бъфет и да добавят стабилна застрахователна акция към портфейла си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.