НАЧАЛО Други

Световната икономика на ръба на колапса: Инвеститор отправя тревожно предупреждение

май 5, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Световната икономика на ръба на колапса: Инвеститор отправя тревожно предупреждение

Берт Домен, основател на Dohmen Capital Research, алармира за бъдещето на американската и световната икономика, предупреждавайки, че банковата криза далеч не е приключила.

В неотдавнашно интервю за Stansberry Research, Домен изрази загриженост относно неотдавнашните банкови фалити в САЩ и Швейцария, твърдейки, че това е само върхът на айсберга.

Той смята, че пазарът на деривати се е насочил към сеизмичен срив и че зашеметяващите $1.6 квадрилиона в деривати в международен план са напълно нерегулирани.

Домен прогнозира, че Федералният резерв ще напечата трилиони долари в опит да стабилизира пазарите, но това няма да е достатъчно, за да се предотврати икономически срив, по-лош от Голямата депресия.

Той цитира десетилетия на системни рискове на пазара на деривати като доказателство, че тази криза се е натрупвала в продължение на години.

Домен критикува плановете на президента Байдън да удвои данъчната ставка върху капиталовите печалби, твърдейки, че това ще обезкуражи инвеститорите да създават предприятия и в крайна сметка ще доведе до по-малко възможности за работа.

Той вярва, че златото в крайна сметка ще се превърне в сигурно убежище, но предупреждава, че инвеститорите трябва да бъдат предпазливи, тъй като преди това може да настъпи значителна корекция.

В заключение, Домен прогонзира мрачна картина за бъдещето на американската и световната икономика, предупреждавайки, че банковата криза далеч не е приключила и че пазарът на деривати се е насочил към сеизмичен срив.

Той смята, че опитите на Федералния резерв да стабилизира пазарите ще бъдат недостатъчни, за да се предотврати икономически срив, по-лош от Голямата депресия и предупреждава, че инвеститорите трябва да бъдат предпазливи, когато става въпрос за злато.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.