НАЧАЛО Други

Световната икономика на ръба на колапса: Инвеститор отправя тревожно предупреждение

05.05.2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Световната икономика на ръба на колапса: Инвеститор отправя тревожно предупреждение

Берт Домен, основател на Dohmen Capital Research, алармира за бъдещето на американската и световната икономика, предупреждавайки, че банковата криза далеч не е приключила.

В неотдавнашно интервю за Stansberry Research, Домен изрази загриженост относно неотдавнашните банкови фалити в САЩ и Швейцария, твърдейки, че това е само върхът на айсберга.

Той смята, че пазарът на деривати се е насочил към сеизмичен срив и че зашеметяващите $1.6 квадрилиона в деривати в международен план са напълно нерегулирани.

Домен прогнозира, че Федералният резерв ще напечата трилиони долари в опит да стабилизира пазарите, но това няма да е достатъчно, за да се предотврати икономически срив, по-лош от Голямата депресия.

Той цитира десетилетия на системни рискове на пазара на деривати като доказателство, че тази криза се е натрупвала в продължение на години.

Домен критикува плановете на президента Байдън да удвои данъчната ставка върху капиталовите печалби, твърдейки, че това ще обезкуражи инвеститорите да създават предприятия и в крайна сметка ще доведе до по-малко възможности за работа.

Той вярва, че златото в крайна сметка ще се превърне в сигурно убежище, но предупреждава, че инвеститорите трябва да бъдат предпазливи, тъй като преди това може да настъпи значителна корекция.

В заключение, Домен прогонзира мрачна картина за бъдещето на американската и световната икономика, предупреждавайки, че банковата криза далеч не е приключила и че пазарът на деривати се е насочил към сеизмичен срив.

Той смята, че опитите на Федералния резерв да стабилизира пазарите ще бъдат недостатъчни, за да се предотврати икономически срив, по-лош от Голямата депресия и предупреждава, че инвеститорите трябва да бъдат предпазливи, когато става въпрос за злато.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.