Home

Сърбия не иска в Европейският съюз, а БРИКС е добра алтернатива

25.06.2024 11:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сърбия не иска в Европейският съюз, а БРИКС е добра алтернатива

Александър Вулин, заместник министър-председател на Сърбия наскоро изрази сподели, че съюзът БРИКС представлява добра алтернатива за Сърбия.

Според Вулин държавите от БРИКС не поставят изисквания към Сърбия и са способни да й предложат повече помощ, отколкото тя иска в замяна.

В консорциума БРИКС влизат държави като Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка, Етиопия, Иран, Египет и Обединените арабски емирства.

Вулин подчерта, че намерението му не е да прави сравнение между БРИКС и Европейския съюз, а по-скоро да подчертае съществуването на жизнеспособна алтернатива за Сърбия. Той изрази убеждението си, че EС по-скоро се приближава към своя край, както съобщи N1.

Заместник министър председателят отбеляза, че присъединяването към БРИКС не поставя ултиматуми на Сърбия да приема закони, които се противопоставят на държавните им принципи, както и  да отстъпва позиции на неправителствени организации.

Освен това Вулин сподели, че членството в БРИКС не задължава Сърбия да налага санкции на никоя държава или да предприема промяна във външната си политика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.