НАЧАЛО Други

Русия: САЩ скоро няма да може да принтира долари, тъй като хартията ще им свърши

ноември 11, 2023 19:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия: САЩ скоро няма да може да принтира долари, тъй като хартията ще им свърши

Русия, член на БРИКС, разкритикува САЩ, предполагайки, че страната е на път да изчерпи хартиените си резерви за печатане на долари. 

Дмитрий Песков, прессекретарят на президента Владимир Путин, осъди американските лидери за предполагаемия им неуспех да овладеят ескалиращата дългова криза. Понастоящем дългът на САЩ е достигнал зашеметяващите $33.69 трилиона, като се е увеличавал с по $1.2 милиарда на час спрямо предходния месец.

Песков се подигра с американските законодатели, Министерството на финансите, Капитолийския хълм и президента за предполагаемата им некомпетентност в управлението на нарастващия дълг. Той заяви още, че бързите темпове на печатане на американски долари могат да доведат до недостиг на хартия:

Наскоро прочетох, че Съединените щати харчат около $200 милиона на час за обслужване на дълга си.

Скоро ще им свърши хартията.

Ако се сравни дългът на САЩ от $31.4 трилиона през януари с настоящия от $33.69 трилиона през ноември, става ясно, че той се увеличава с $1.3 милиарда на ден и приблизително $54.2 милиона на час. Ако не бъдат предприети коригиращи мерки, обслужването на държавния дълг може да се превърне в най-големия разход на федералното правителство. 

Струва си да се отбележи, че макар изявлението на Песков за буквалното печатане на долари да е неточно, основното послание относно икономическите предизвикателства, породени от нарастващата дългова криза, е актуално.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.