НАЧАЛО Финтех

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

По време на срещата на върха за финтех в Дубай (Dubai Fintech Summit), Брад Гарлингхаус подчерта визията на Ripple да се развие отвъд това да бъде единствено платформа за плащания и доставчик на ликвидност.

Гарлингхаус изтъкна, че Ripple обмисля бъдещото си развитие, като заяви, че първоначално компанията се е фокусирала върху трансграничните плащания, базирани на предприятията.

Той спомена и ключовите компоненти на технологиите, базирани на блокчейн, включително ликвидност, съответствие, попечителство и токенизация.

Освен това Ripple се стреми да разшири обхвата си отвъд ликвидността и трансграничните плащания чрез органичен растеж или стратегически придобивания.

Гарлингхаус изрази намерението на компанията да проучи пазари, които демонстрират благоприятно разположение към блокчейн технологията.

Държави като Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Швейцария получиха признание за това, че осигуряват регулаторна яснота и насърчават среда, благоприятна за предприемачески инвестиции.

С над $1 милиард в парични резерви Ripple възнамерява да разпредели тези средства за подкрепа на органичния вътрешен растеж, както и за осъществяване на придобивания като част от стратегията си за разширяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Биткойн пионерът Strike се мести в Ел Салвадор – ето защо

Strike, водеща компания в областта на плащанията с Биткойн, разширява значително дейността си и ще премести седалището си в Ел Салвадор, където Биткойн е официално признат за законно платежно средство.

май 21, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.