Home

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

24.05.2023 10:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

По време на срещата на върха за финтех в Дубай (Dubai Fintech Summit), Брад Гарлингхаус подчерта визията на Ripple да се развие отвъд това да бъде единствено платформа за плащания и доставчик на ликвидност.

Гарлингхаус изтъкна, че Ripple обмисля бъдещото си развитие, като заяви, че първоначално компанията се е фокусирала върху трансграничните плащания, базирани на предприятията.

Той спомена и ключовите компоненти на технологиите, базирани на блокчейн, включително ликвидност, съответствие, попечителство и токенизация.

Освен това Ripple се стреми да разшири обхвата си отвъд ликвидността и трансграничните плащания чрез органичен растеж или стратегически придобивания.

Гарлингхаус изрази намерението на компанията да проучи пазари, които демонстрират благоприятно разположение към блокчейн технологията.

Държави като Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Швейцария получиха признание за това, че осигуряват регулаторна яснота и насърчават среда, благоприятна за предприемачески инвестиции.

С над $1 милиард в парични резерви Ripple възнамерява да разпредели тези средства за подкрепа на органичния вътрешен растеж, както и за осъществяване на придобивания като част от стратегията си за разширяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ инвестиционна компания стартира частен кредитен фонд на Solana

Стартъп, специализиран в областта на финансовата токенизация, възнамерява да въведе няколко блокчейн-базирани фонда в Solana мрежата.

23.07.2024 16:30 1мин. четене

Ripple се стреми да бъде лидер във финтех инфраструктурата

Президентът на Ripple очерта амбициозната цел на компанията да се превърне във водещ доставчик на инфраструктура за дигитални активи за финансовия сектор.

23.07.2024 6:00 1мин. четене

Visa и Wirex създават нова ера в областта на Web3 платежните решения

Wirex, водещо финансово Web3 приложение, влезе в заглавията на вестниците с новото си партньорство с Visa, основен играч в глобалната платежна технология.

16.07.2024 7:00 1мин. четене

Ripple беше призната за една от най-добрите финтех компании

В проучване, проведено в сътрудничество с американския канал за бизнес новини CNBC и глобалната база данни за отраслова статистика Statista, базираната в САЩ технологична компания Ripple бе обявена за една от 250-те най-добри финтех компании на 2024 г. в категорията “дигитални активи”.

15.07.2024 15:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.