НАЧАЛО Други

Рекордни глоби за банковият гигант JPMorgan Chase

юли 9, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рекордни глоби за банковият гигант JPMorgan Chase

JPMorgan Chase се доближава до границата от $39 милиарда под формата на кумулативни санкции, наложени от американски регулаторни органи, правоприлагащи агенции и съдебни искове, свързани с антиконкурентно поведение, нарушения на ценни книжа и други нарушения.

Неотдавна Комисията по ценни книжа и борси (SEC) наложи глоба от $4 милиона на банковия гигант. С тази последна санкция общият размер на плащанията на JPMorgan за банкови услуги, ценни книжа и други глоби от 2000 г. насам достига приблизително $38.995 милиарда.

Тези цифри се основават на данни от Violation Tracker – изчерпателна база данни за корпоративни нарушения, която е актуализирана до момента непосредствено преди обявяването на новата глоба от SEC.

JPMorgan се въздържа от публично изявление в отговор на действията на SEC по прилагане на закона. SEC твърди, че компанията е изтрила 47 милиона електронни писма, които по закон е трябвало да бъдат адекватно съхранявани и достъпни за регулаторните органи.

Вследствие на това поне дванадесет текущи разследвания на ценни книжа са били възпрепятствани поради липсата на съответните документи.

Предвид невъзстановимия характер на изтритите документи е невъзможно да се определи въздействието, което те биха могли да окажат върху регулаторните разследвания. Всъщност във вътрешен имейл от член на отдела за съответствие на JPMorgan се признава възможността изгубените документи да имат значение за бъдещи разследвания, съдебни производства и регулаторни проверки.

Освен наказанията, наложени от регулаторните и правоприлагащите органи на САЩ, Violation Tracker включва в изчисленията си щатски и федерални съдебни дела.

Разглежданите съдебни дела обхващат широк спектър от категории, включително частни съдебни дела, свързани със спорове за заплата и работно време, дискриминация при наемане на работа, злоупотреби с пенсионни планове, дела по Закона за честното отчитане на кредитите, дискриминация извън работното място по Закона WARN, защита на потребителите в областта на околната среда, фалшива реклама, отговорност за продукти, нарушаване на неприкосновеността на личния живот, нарушаване на сигурността на данните, фиксиране на цените и свързани с това антиконкурентни практики.

По данни на Macrotrends само през предходната година JPMorgan е регистрирала печалба в размер на $128.695 милиарда, което показва 5.79% увеличение спрямо 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.