НАЧАЛО Други

Путин предупреди за световна финансова криза

юли 9, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Путин предупреди за световна финансова криза

По време на неотдавнашната виртуална среща на върха на Съвета на държавните глави на Организацията за сътрудничество в шиитския регион (ШОС) руският президент Владимир Путин изрази загриженост за предстоящата световна финансова криза. 

Той изтъкна по-специално рисковете, свързани с неконтролируемото натрупване на дългове от развиващите се страни.

Путин също така подчерта, че Русия е изправена пред хибридна война, като на страната са наложени безпрецедентни и несправедливи антируски санкции. Това изказване беше част от обръщението му на срещата на ШОС, където към него се присъедини и китайският президент Си Дзинпин

По време на неотдавнашната виртуална среща на върха на Съвета на държавните глави на Организацията за сътрудничество в шиитския регион (ШОС) руският президент Владимир Путин изрази загриженост за предстоящата световна финансова криза.

Блокът БРИКС придоби значителна популярност през тази година. Държавите членки се стремят да оспорят традиционното господство на западните сили и да създадат внушителен съюз.

В речта си на срещата на ШОС, Путин подчерта значението на растежа на БРИКС и ШОС в настоящия геополитически климат. 

Той подчерта необходимостта от справедлив и многополюсен световен ред, основан на международното право и уважителното сътрудничество между суверенните държави. Освен това Путин изрази загриженост относно влошаването на международната система за сигурност и нарастващите рискове от нова световна икономическа и финансова криза.

Освен това Путин призна сложния и разнообразен характер на тези предизвикателства, които биха могли да доведат до ескалация на конфликти. 

Той изтъкна продължаващите усилия на Русия да се справи с тези проблеми и подчерта участието на външни сили в дестабилизирането на съседна Украйна. Путин разкритикува насочването на оръжия и агресията срещу мирното население на Донбас, които целят да подкопаят сигурността на Русия и да възпрепятстват нейното развитие. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.