НАЧАЛО Други

Пазарите на петрол вероятно ще се балансират тази година според прогноза на Morgan Stanley

13.02.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарите на петрол вероятно ще се балансират тази година според прогноза на Morgan Stanley

От Morgan Stanley имат по-оптимистична перспектива за световните пазари на петрол през 2024 г., като обясняват неотдавнашното намаляване на запасите с тази промяна.

Според информацията експертите на компанията са преразгледали прогнозите си за ръст на търсенето в посока нагоре за тази година, като същевременно са понижили очакванията си за предлагането извън ОПЕК.

В доклад, публикуван в понеделник, анализаторите на Morgan Stanley твърдят:

Петролният пазар показа по-стегната динамика от първоначално очакваното, което носи последици за бъдещето.

Те изтъкнаха, че нивата на предлагане са спаднали под очакванията, което отчасти се дължи на действията на ОПЕК, а също така е повлияно от фактори в САЩ.

В доклада се изтъкват и положителни перспективи за търсенето на петрол, като има признаци за устойчивост, особено в сектора на авиацията. Корекциите в разписанията на полетите предполагат значително увеличение на потреблението на авиационно гориво, което се очаква през предстоящия летен сезон.

От Morgan Stanley коригираха прогнозата си за ръст на търсенето на суров петрол през 2024 г. до 1.5 милиона барела дневно, което е увеличение спрямо предишната оценка от 1.3 милиона барела дневно. Обратно, те ревизираха оценката си за ръста на предлагането извън ОПЕК в посока надолу от 1.7 милиона барела на ден на 1.5 милиона барела на ден.

В доклада се заявява:

С оглед на окуражаващото съответствие от страна на ОПЕК досега очакваме петролният пазар да запази равновесието си през цялата година, а не да премине в лек излишък, както се очакваше по-рано.

Вследствие на това експертите повишиха прогнозния си ценови диапазон за суровия петрол тип Брент до $80-$85 за барел в сравнение с по-ранния диапазон от $75-$80 за барел.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.