НАЧАЛО Биткойн

Откъде идва натиска върху цената на Биткойн?

13.12.2023 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Откъде идва натиска върху цената на Биткойн?

Текущата стойност на Биткойн възлиза на $41,170, което отразява 1.7% спад за последните 24 часа и бележи втори пореден ден на загуби за водещата дигитална валута.

Въпреки това Биткойн упорито се задържа на ключовото ниво над $40,000, дори на фона на продължаващия натиск от страна на миньорите за продажба.

Анализът на неотдавнашната активност на миньорите на Биткойн разкрива последователен модел на продажби, демонстриран от забележимо нарастване на обемите на продажби, както се наблюдава в промяната на нетната позиция на миньорите.

Тенденцията, видима чрез поредица от червени ленти на последната графика на Glassnode, подчертава засиленото темпо, с което миньорите разтоварват своите Биткойн притежания.

Това рязко увеличение на продажбите може да се дължи на различни фактори – от покриване на оперативни разходи до стратегически отговор на пазарните условия или прогнози за бъдещи ценови промени.

Вниманието на инвеститорите продължава да бъде насочено към подобно поведение на миньорите, тъй като то може да окаже значително въздействие върху пазарната ликвидност и ценовата стабилност на Биткойн.

Понастоящем финансовите пазари са в състояние на несигурност, тъй като инвеститорите обмислят вероятните последици от предстоящото решение на Федералния резерв на САЩ относно лихвените проценти.

Сигнал, показващ намерението на Фед да запази преобладаващата си позиция по паричната политика, може да повиши доверието на инвеститорите, като потенциално промени пазарните нагласи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ако бяхте инвестирали $1 в Биткойн или злато през 2009 година колко щяхте да спечелите?

В инвестиционните хроники 2009 г. се откроява като ключов момент, белязан от зараждането на Биткойн (BTC) и началото на “крипто пътешествието”.

13.04.2024 7:00 2 мин. четене

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

11.04.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.