НАЧАЛО Други

Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

юни 10, 2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

До Куон, основател на Terraform Labs, е подложен на проверка заради предполагаеми връзки с черногорски политик.

Милойко Спаич, основател на партията “Европа сега“, отрича обвиненията. Министър-председателят Дритан Абазович призова за разследване на техните бизнес връзки, които може да нарушават законите за финансиране на предизборни кампании.

Обвиненията произтичат от писмо, в което Куон твърди, че е предоставил финансова подкрепа на “Европа сега“. Специалното държавно обвинение ще установи истинността на тези твърдения. Европа сега е центристко, проевропейско движение, ръководено от Спаич, който преди това е бил член на кабинета.

Спаич беше дисквалифициран от президентските избори поради съмнения за сръбско гражданство. Абазович изрази загриженост относно контактите на Спаич с Куон, който е издирван от американските и южнокорейските власти.

Куон, основател на Terra LUNA, беше арестуван в Черна гора за паспортна измама и също така е издирван от САЩ и Южна Корея. Той отрича всички обвинения. Куон бе освободен под гаранция и очаква следващото си изслушване на 16 юни.

Сривът на стабилната монета UST доведе до значителни загуби в крипто индустрията. Компанията на Куон предлага бърз сетълмент на криптовалути и стабилни монети, обвързани със световни валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.