НАЧАЛО Биткойн

Опасност от катастрофален срив за Биткойн според анализатор на Bloomberg

май 23, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Опасност от катастрофален срив за Биткойн според анализатор на Bloomberg

Майк Макглоун, старши макростратег на Bloomberg Intelligence, изрази загриженост относно възможността Биткойн (BTC) да претърпи значителен спад на цената, подобен на този през 2020 г.

Макглоун, обръщайки се към своите последователи в Twitter посочи, че Биткойн е поскъпнал близо четири пъти, откакто Федералният резерв започна агресивно да разширява паричното предлагане по време на предизвикания от COVID пазарен срив.

Анализаторът предполага, че с намаляването на ликвидността и повишаването на лихвените проценти има реален шанс Биткойн да се върне към първоначалната си точка на рали около $7,000.

Това потенциално понижение би представлявало значителен спад от приблизително 75% от текущата цена на Биткойн, която е около $27,000 към момента на писане на статията.

Макглоун сподели:

Ценовите движения на Биткойн, характеризиращи се с бум, когато ликвидността е в изобилие и срив, когато ликвидността се изтегля, предполагат, че трябва да се съобразяваме с низходящата тенденция в 52-седмичната средна стойност.

Устойчивостта на Федералния резерв при затягането на мерките въпреки масовото изтегляне на пари от банките може да показва решимостта на централната банка. Понижаващите се цени на медта и криптовалутите изглежда отразяват това предупреждение, в рязък контраст с устойчивия пазар на акции.

По време на интервю със Скот Мелкер МакГлоун смекчи идеята, че Биткойн може да служи като безрисков актив като златото при настоящите финансови обстоятелства. Той смята, че Биткойн може да се счита за безрисков актив едва след като покаже по-значително отклонение от акциите.

Според него златото определено е безрисков актив. Той сподели, че остава много бичи настроен към златото и донякъде към Биткойн. Проблемът, който има, е, че всички рискови активи са се понижили миналата година, както и през тази година.

Макглоун подчерта, че трябва да се обърне внимание, че S&P 500 наистина пада с 20% и може би ще се понижи до $3,000 като медта, а Биткойн няма да направи ново дъно.

Разглеждайки фактите за Биткойн той сподели, че точно преди масивното изпомпване на ликвидност през 2020 г., през 2019 г. средната цена на Биткойн е била $7,000.

Макглоун припомни, че се още имаме известен риск от обръщане на средната стойност и затова сподели, че не трябва да се заемат позиции в никакви рискови активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.