НАЧАЛО Финтех

Microsoft влиза в партньорство със Stripe

май 4, 2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Microsoft влиза в партньорство със Stripe

Stripe ще предоставя платежни услуги за Teams - платформата на Microsoft за бизнес комуникация и сътрудничество.

В рамките на сътрудничеството между Microsoft и Stripe, северноамериканските предприятия вече могат да получават плащания директно чрез Microsoft Teams.

Тази нова разработка ще позволи на домакините на срещи да получават плащания в реално време с кредитни карти по време на виртуални събития. Освен това компаниите могат да поискат предварително плащане като условие за присъединяване към сесия на Teams.

За да помогне на търговците да получават плащания, Stripe ще се погрижи за процеса на включване, когато те се регистрират за Teams Payments. След като плащането бъде извършено, Microsoft ще използва Stripe Connect, за да прехвърли средствата от клиентите към търговците.

Пример за това как може да се използва това е за онлайн инструктор по йога, който може да поиска плащане от учениците в рамките на чат в Teams.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: БРИКС: Възможна ли е новата валута и ще проработи ли?


Майк Клейвил, главен директор по приходите в Stripe заяви:

Партньорството ни с Microsoft ще въведе платежните възможности на Stripe в една от най-популярните платформи за сътрудничество в света, като помогне на милиони компании да увеличат ръста на онлайн приходите си.

Със Stripe компаниите могат да приемат плащания толкова лесно, колкото [просто да] стартират видеоконференция, чат или виртуална презентация в рамките на Microsoft Teams.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.