НАЧАЛО Други

Майкъл Бъри набляга на инвестициите в тези две компании

май 18, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Майкъл Бъри набляга на инвестициите в тези две компании

Инвеститорът Майкъл Бъри, известен с успешното си предсказване на срива на жилищния пазар в САЩ през 2008 г., изрази доверие в китайските Alibaba и JD.com.

Понастоящем Scion Asset Management на Бъри държи първите две позиции в тези гиганти в онлайн търговията на дребно.

Според неотдавнашно регулаторно подаване на информация (формуляр 13F) към 31 март Alibaba и JD.com са представлявали общо 20% от портфейла на Scion на стойност $107 милиона.

Инвестициите на Scion Asset Management в Alibaba и JD.com са нараснали от 31 декември насам. Акциите им в Alibaba се увеличиха от 50,000 акции на 100,000 на стойност $10.2 милиона.

По подобен начин делът им в JD.com нарасна от 75,000 акции на 250,000 на стойност близо $11 милиона.

Този ход се различава от този на други хедж фондове, тъй като няколко доклада сочат, че те колективно са продали 4 милиона акции на JD.com през първото тримесечие на 2023 г.

Противоположната природа на Бъри е очевидна в инвестиционните му решения. През януари той изплаши пазара с един туит, в който се казваше “Продавай“, предупреждавайки инвеститорите да не купуват при възстановяването на пазара.

По-късно обаче той оттегли това твърдение и призна грешката си. Оттогава и двата туита са изтрити.

Освен това, регулаторното досие разкри, че Бъри е придобил акции на по-малки банки като First Republic и Pacific Western през първото тримесечие на 2023 г. в условията на банкова криза.

В понеделник акциите на Alibaba затвориха на Нюйоркската фондова борса на цена $88.34 за акция, което показва увеличение от 3.5%.

По подобен начин JD.com приключи деня на цена от $37.67 за акция на Nasdaq, отбелязвайки ръст от близо 7%. След края на търговията и двете акции останаха сравнително стабилни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.